Features + Evenementen
Karousel || Nieuw avontuur van GZG-frontman

Karousel
Nieuw avontuur van GZG-frontman

08 maart 2013
De Man Zonder Schaduw waagt zich aan een nieuw avontuur. Na het einde van de succesvolle Gasten Zonder Grenzen edities laat hij er geen gras over groeien en komt hij met een splinternieuw partyconcept. Op 22 maart zal de eerste Karousel-clubavond plaatsvinden in de Amsterdamse Westerunie. Een mix van grote en wat kleinere namen zorgt voor een interessante line-up. Dance.nl liet zich uitgebreid bijpraten door De Man zelf.

Hoogtepunten
Een brede focus gecombineerd met een enorme werklust. Zo zou je één van Nederlands grootste namen binnen de clubscene wel kunnen beschrijven. Zijn carrière als dj in binnen- en buitenland kent vele hoogtepunten. Naast Awakenings, Mystery Land en all-nighters in Trouw stond De Man Zonder Schaduw ook te draaien op Sensation, ID&T’s beroemdste feest.

Ook als organisator kent De Man Zonder Schaduw mooie hoogtepunten. Het bekendst is hij van de Gasten Zonder Grenzen (GZG)- feesten die sinds 2004 door hem georganiseerd werden. "Daar zaten memorabele momenten tussen", herinnert hij zich. "Zoals de Club GZG editie in de Loods in Amsterdam Oost in 2011. Gasten Zonder Grenzen werd weinig gepromoot, maar de liefhebbers wisten de weg ernaar toe wel te vinden. Zo vormde het een klein universum op zichzelf. Echt een feest voor insiders."

Karousel

Met de nieuwe clubavond Karousel laat De Man Zonder Schaduw een ietwat ander concept het levenslicht zien. Waar GZG nog plaats vond in typische undergroundsferen, poogt Karousel mainstream en underground te combineren. "Karousel is een platform dat in beweging is", licht de Amsterdamse organisator toe.

"Ik wil mensen in aanraking brengen met iets nieuws. Iets dat creatief is en experimenteel. Tegelijkertijd richt ik mij qua presentatie op een groter publiek dan alleen die van de underground. Iedereen is welkom. Karousel is de uitkomst van mijn mainstream en underground ervaring. Voor mij de perfecte combinatie!"

Gevestigd en opkomend talent
Ook wat betreft de line-up gaat De Man Zonder Schaduw voor een combinatie. Deze bestaat uit een mix van grote en kleine namen. Om te beginnen is daar de Luxemburgse pianovirtuoos Francesco Tristano die zich als artiest niet makkelijk in één hokje laat vangen. Hij laat middels zijn live-sets een elektronische sound met het klassieke genre samenkomen.

"Het is een artiest die ik al een tijdje bewonder", aldus De Man. "Wat ik interessant aan hem vind, is dat hij de wereld van techno is binnen geknald omdat hij akoestische versies heeft gemaakt van technohits. Hij vormt een schakel tussen de klassieke wereld en die van de techno."

Ali Schwarz, onderdeel van het welbekende duo Tiefschwarz, zal ook aanwezig zijn om een hypnotiserende doch krachtige vorm van housemuziek ten gehore te brengen. De techhouse- en technoplaten zullen door De Man Zonder Schaduw worden verzorgd, aangezien hij zelf ook zal aantreden onder zijn internationale naam The Man With No Shadow.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F81030752&show_artwork=true"></iframe>

Andere namen in de line-up zijn uitgekozen door hem omdat hij Karousel ook wil gebruiken als platform voor veelbelovend opkomend talent. "Ik wil graag jonge mensen erbij betrekken", laat de Karousel-organisator en dj weten. "Diversiteit, frisse en nieuwe energie is belangrijk. Vervolgens kijk ik hoe goed ze passen bij het concept. Ici Sans Merci, bekend van zijn technosound, vind ik bijvoorbeeld interessant omdat hij een brede focus heeft. Quentin van Honk draait wat minder stevig dan Ici Sans Merci, maar heeft wel een soort van jackin’ element in zijn sets waardoor er een vleugje pit in te horen is. Hij is goed bezig met zijn eigen label en producties."

Verder zullen Marcus Gehring en Tijn Benedek ook meedoen aan de eerste keer Karousel. Over Marcus en zijn stevige housesound is De Man Zonder Schaduw vrij duidelijk. "Ik geloof in hem. Hij is de status opkomend talent eigenlijk al voorbij. Hij levert hele strakke producties en heeft daardoor in het buitenland al aardig wat voet aan de grond. In Amsterdam wat minder, maar ik wil hem die kans wel gewoon geven."

"Tijn Benedek's old school housesound vind ik interessant omdat deze een warme sexy vibe heeft. Daarom denk ik de perfecte match te hebben gemaakt door hem te laten openen in de grote zaal."

Westerunie
Op 22 maart zal het dan zover zijn als Karousel in de Westerunie haar Grand Opening gaat beleven. De Man Zonder Schaduw is blij met de locatie. "Westerunie heeft een rauwe industriële feel en is een locatie waar je op kan bouwen en rekenen in professionele zin en toegankelijkheid."

Geholpen door een team dat voor een groot deel al jaren aan zijn zijde staat, is De Man Zonder Schaduw van plan een strakke productie neer te gaan zetten. Hij zit wat dat betreft vol vertrouwen. "Er is veel organisatorische ervaring aan het werk!"

Karousel Club Night hoopt vaker te gaan terugkeren op dezelfde locatie, maar zou ook zomaar op kunnen duiken in andere steden en clubs. Hoe dat precies zal gaan is nu nog even toekomstmuziek.

Karousel: vrijdag 22 maart @ Westerunie, Amsterdam. Facebook.

txt Elbert Kauffmann
imgs Robert Bot

Advertentie
Party Tips