Features + Lifestyle Events
Keiharde dance battles in de gekste stad van Nederland

Keiharde dance battles in de gekste stad van Nederland

29 december 2009
Een dampende Effenaar, vol dansers en toeschouwers. Dat is het NK Breakdance. Dit jaar was de jubileum editie, namelijk alweer de tiende, met geheel toepasselijk een recordaantal deelnemers. En wij waren erbij.

Het Nederlands Kampioenschap Breakdance bestaat uit drie onderdelen, Solo Popping, Solo Kids en de legendarische Crew Battles. Dit tezamen met een stel energieke hosts zorgde voor een spektakel. Zowel jong als oud bewoog zich om en op de dansvloer om hun beste ‘beentje’ voor te zetten. De crew battles staan garant voor vuurwerk. Deze dansers draaien letterlijk en figuurlijk nergens hun hand voor om. Salto’s, indrukwekkende ground moves en een potje gezonde strijd passeerden de revue! De finale van deze battles wordt bereikt door een ‘knock out systeem’. Nadat elke crew één keer gedanst heeft worden de beste acht bekend gemaakt. Hierna gaan de beste van elke battle door net zo lang totdat er twee crews over blijven. Deze dansen tegen elkaar om de titel. De meest gewaardeerde skills waren volgens de vakjury, bestaande uit o.a. b-boy Maikel Walker en Popping-choreograaf Lloyd, uiteindelijk die van de Tilburgse Hustle Kidz. Zij kunnen de titel voor beste crew op het NK aan hun lijstje gewonnen toernooien toevoegen.


De Solo Kids competitie bewees dat de nieuwe generatie b-boys goed op weg is. Deze kids (niet ouder dan veertien) maakten moves waar menig b-boy jaloers op mag zijn. De terechte winnaar was Emile van de crew Always Doing Hardcore Damage, oftewel ADHD. In de Solo Popping competitie lieten de dansers zien zo ongeveer van elastiek te zijn. Schokkende bewegingen gevarieerd met soepele poses zorgden voor een indrukwekkend beeld. De performance van Pop a Lot van de crew Pop'arazzi was the best of the best en deze popper verdiende dan ook de titel.


Al met al een te gek evenement, waar ondanks de keiharde battles het respect voor elkaar bij deze jongens (en meisjes) groot was!

Meer info op: www.dutchbboy.com en meer foto’s op: www.murph.nl.

txt en imgs Daan de Greef
Advertentie
Party Tips