Features + Interviews
Kerri Chandler - Zijn Kaoz Theorie

Kerri Chandler - Zijn Kaoz Theorie

14 oktober 2015

Kerri Chandler, al decennia een gevestigde naam binnen de house-scène, staat aankomende week op drie feesten tijdens ADE. Zaterdag staat Chandler op Circoloco at Loveland en zondag op Hybrid presents: Social Experiment ADE special. Aanstaande vrijdag staat hij met zijn nieuwe label in de Sugarfactory tijdens de Kaoz Theory takeover. Het derde label van de legende, die daarnaast Madhouse en Madtech runt, kwam in juni met de eerste release. De EP Kerri Chandler presents Kaoz theory is gevuld met grote namen als Seth Troxler, Chez Damier en The Martinez Brothers. Een label voor nieuwe en oude vrienden van de ondertussen 46-jarige Amerikaan.

Jij introduceerde recentelijk jouw nieuwe label Kaoz Theory. Waarom ben je een nieuwe label begonnen na de al populaire labels Madhouse en Madtech?
Kaoz Theory is een gedeelte van wat ik doe. Het is een platform waar ik muziek release van oude vrienden en nieuwe vrienden die ik heb leren kennen tijdens het draaien in de zomer. Het is daarnaast nog een manier voor mij om terug te gaan naar mijn Kaoz roots. 

Waarom is juist dit het moment voor de introductie van een nieuwe label?
De laatste paar jaar waren heel hectisch voor mij. Dit voelde voor mij als het juiste moment om iets nieuws te doen. Ik heb in de laatste paar jaar zoveel fantastische artiesten ontmoet. Door het nieuwe label kan ik nu met hen samenwerken in een ander verband.

Had je, toen je begon met het maken van muziek, ooit gedroomd dat je drie labels zou leiden, muziek zou blijven maken en het leven zou leiden dat je nu doet? 
Wow, ik denk het niet. Ik wist toen ik jong was ergens wel dat ik iets met muziek wilde doen. Ik had toen nog niet kunnen weten dat ik nu nog zoveel plezier zou halen uit het werk dat ik nog steeds doe.

Als ik het goed heb gezien draai jij op drie feesten tijdens ADE. Wat vind je van de ADE-sfeer?
Het is fantastisch, het een kans om iedereen weer te zien en samen te chillen. Amsterdam is altijd een leuke plek om te bezoeken. Muzikaal gezien zitten een paar van mijn favoriete artiesten en groepen in Nederland. Tijdens ADE ga ik meestal koken met de gasten van Native Instruments, altijd gezellig. 

Is ADE een goede bijdrage aan de wereld van (dance)muziek of is het een overschatte muzikale bijeenkomst?
Ik denk dat een bijeenkomst van zoveel verschillende artiesten erg goed is voor de muziek. We zijn tegenwoordig met zoveel dingen in zoveel verschillende landen bezig dat dit een mooie gelegenheid is om elkaar buiten de clubs en shows te ontmoeten.

Jij bent al lange tijd onderdeel van de muziekindustrie. Wat vind jij van de groei in toegankelijkheid in DJ-gear, controllers en productiesoftware?
Als het voor jou werkt zou ik het vooral doen. Het gaat om de creativiteit. Veel mensen hebben een mening over wat cool is, maar wat het belangrijkste is dat het werkt voor jou. Nieuwe dingen kunnen doen is niks negatiefs als je het creatief kan doen.

Is het goed dat zo veel mensen muziek kunnen maken of raken we zo het overzicht kwijt en verliezen we goede muziek uit het oog?
Talent komt uiteindelijk altijd boven drijven. Ik zie de toegankelijkheid niet als iets slechts. Mensen het gereedschap geven om zichzelf te kunnen uitdrukken opent deuren en als er meer mensen mee doen is dat des te beter.

De laatste paar jaar is EDM in opkomst. Er zijn DJ’s uit de underground scène die zich erg verzetten tegen de EDM-beweging. Wat vind jij van de golf aan EDM die de laatste tijd de wereld overspoelt?
Ik ga me niet mengen in die discussie. De meeste housemuziek komt voort uit wat wij doen, in zekere zin is het dus een compliment. Wie weet waar het allemaal heen zal gaan. 

Jij bent op hele jonge leeftijd al in contact gekomen met muziek via jouw vader. Zijn jouw kinderen net zo geïnspireerd door jouw muziek als jij was door jouw vader op die leeftijd? Staan zij straks op te warmen voor jij begint?
Ze zijn zeker geïnteresseerd in muziek, maar ik dring het niet op. We gaan zien waar zij heen zullen gaan.

Meer informatie over Kerri Chandler kun je vinden op zijn Facebookpagina of de site van MN2S.

TXT Stef Snakkers & Hidde Stoker / IMGS Kerri Chandler archief

Advertentie
Party Tips