Features + Evenementen
Kran(c)k - Intimiteit en gezelligheid in Utrecht

Kran(c)k - Intimiteit en gezelligheid in Utrecht

19 januari 2010
Stel: je bent student, gaat graag op donderdagavond op stap, maar wil dan wel gewoon lekkere muziek horen. Wat doe je dan? In Utrecht luistert het antwoord naar de naam Kran(c)K. Een gezellig en intiem feest op de donderdagavond. Twee maal per maand op donderdagavond en vanaf heden ook eenmaal per maand op vrijdagavond als Kran(c)K de-Lux. Gezelligheid kent geen tijd!

Maar terug naar het begin, de donderdagavond. Er miste iets in het Utrechtse nachtleven op donderdag volgens Heiko Tit, medeorganisator van Kran(c)K. “Veel studenten die op donderdagavond op stap gaan, gaan in de weekenden ook naar de grote technofeesten. Er zijn dus vele liefhebbers van minimal techno onder de Utrechtse studenten. Hen wilden we op donderdagavond een alternatief bieden. Een alternatief op de typische studentenkroegen en grote, platte zalen.”
En zo ontstond Kran(c)K, een gezellig, intiem en laagdrempelig tweemaandelijks feest, met minimal techno en kwaliteitshouse. Heiko vertelt verder: “Een van de krachten van Kran(c)K is onze programmering. Naast guest-dj’s en onze residents, Macroscope, Het Tweede Zintuig en Jesse Ten, bieden we ook jonge, enthousiaste dj’s een kans. Jongens uit Utrecht, dat schept een band met de gasten en draagt bij aan de unieke sfeer van Kran(c)K.”

Het concept Kran(c)K heeft inmiddels zijn plek verworven in het Utrechtse nachtleven en een vaste schare aanhangers verzameld. Mede dankzij hen, en natuurlijk de ambitie van de organisatie, komt er een uitbreiding, de maandelijkse avond Kran(c)K de-Lux. “Sommige maanden hebben vijf weken en dat betekent dat er soms drie weken op rij geen reguliere editie van Kran(c)K is”, verklaart Heiko. “Dat gat wordt nu opgevuld. Iedere laatste vrijdag van de maand is er Kran(c)K de-Lux. In de vernieuwde Club Lux. Die zaal heeft een grotere capaciteit en dat geeft ons meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld het boeken van internationale dj’s, zoals de talentvolle Spanjaard Edu Imbernon op de eerste editie!”
Een talentvolle dj, zoals past in de filosofie van Kran(c)K. Omcirkel 29 januari dus in je agenda: de eerste editie van Kran(c)K de-Lux. Heiko en zijn partners Matthieu, Nick en Alexander hebben er zin in. Ze zijn enthousiast en ambitieus. Van Kran(c)K zijn ze voorlopig nog niet af in Utrecht!

Donderdag 21 januari: Kran(c)K, met o.a. Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje, Het Tweede Zintuig en Macroscope
Vrijdag 29 januari: Kran(c)K de-Lux, met o.a. Edu Imbernon, Dimzen en Milo Moraes

txt Rob de Bruyn
Advertentie
Party Tips