Features + Work In Progress
Kunstgeschwister || Feestende broers met kunstzinnig oog

Kunstgeschwister
Feestende broers met kunstzinnig oog

17 augustus 2010
Momenteel staan ze in de belangstelling vanwege het Hell & Dunkel festival, vlak over de Duitse grens. Maar de broers Mike en Timo Kucksdorf uit Düsseldorf zijn al langer bezig met feesten organiseren. Sinds 2007 opereren ze al onder de naam Kunstgeschwister, waarmee ze feesten neerzetten die zowel dikke line-ups als kunstzinnige invalshoeken presenteren. In gesprek met de Duitsers.

Ze kregen samen het house-virus te pakken. Mike (25) en Timo (22) Kucksdorf wilden al snel eigen feestjes neerzetten, maar dat moest wel samengaan met interessante extra's. "Ik was voorheen hairdresser", zegt Mike. "Dus ik had wel iets met mode, dat wilden we wel op onze feesten naar buiten brengen, net als andere kunstvormen ook een plek moesten krijgen."
Zo waren er feesten met modeshows en foto-exposities, volgend jaar willen de heren ook een soort kledinglijn opzetten. "Het lijkt ons cool om door de artiesten die bij ons optreden het design te laten doen, en dit op de markt te brengen", aldus Mike, die al in gesprek is geweest met dj Lexy, wiens vriendin een modelabel runt. "In de toekomst willen we meer artiesten erbij halen."

Ook de feesten waren op zichzelf al opvallend. Zo werden er in Düsseldorf feesten gedaan in een hotel, maar ook in een 60 meter hoge toren. "We zijn vervolgens gaan zoeken naar een vaste plek voor onze evenementen. Dat werd de Spielplatz Club in Mönchengladbach, hier doen we elke eerste zaterdag van de maand ons eigen feest. Dat viel blijkbaar op, in 2008 werden we door een groot bedrijf gevraagd een festival voor ze te organiseren. Zo deden we ervaring op, dat resulteerde vorig jaar in Hell & Dunkel."

Het festival, dat plaatsvindt in recreatiegebied Die Blaue Lagune, beleeft 28 augustus 2010 haar tweede editie, en is onmiddellijk flink gegroeid. "Vorig jaar dachten we 1500 bezoekers te krijgen, dat werden er 2500. Dit jaar hopen we op 4000 man. We hebben ook de ruimte om door te groeien, het terrein kan in totaal 80.000 mensen aan, dat biedt perspectief!"

De broers leven zich dus uit op Hell & Dunkel. "Absoluut. Speciale lichtshows, veel LED-schermen, decoraties en danseressen, wat chillout areas. En we delen ook speciale kaartjes uit, met daarop een code. Vul je die naderhand in op onze site, kun je er de dj-set van onze resident Robert Dietz mee downloaden. Dat leek ons wel een coole manier om mensen een blijvende herinnering te geven."

Kunstgeschwister gaat vervolgens door. Onder dezelfde naam is ook al een boekingskantoor begonnen, die nu ook op gang komt. "Een aantal van onze artiesten heeft al wat goeie, opvallende releases uitgebracht, dat gaat dus steeds beter. En in oktober vieren we ons driejarig bestaan, dat gaan we ook groots doen."
"En omdat we dicht bij Nederland zitten, vlak over de grens bij Venlo, blijven we in nauw contact met Nederlandse artiesten en organisaties. Op ons vorige feest hadden we nog Eva Maria staan, op Hell & Dunkel hebben we nu Lauhaus en David Labeij, en we zijn nu ook in gesprek met een partij als We Are E voor een eventuele collaboratie. Wat ons betreft zijn er vele raakvlakken, Nederland en Duitsland groeien steeds dichter naar elkaar. En dat willen we op onze feesten laten merken."

Meer info op www.kunstgeschwister.de of op www.hell-dunkel-openair.de

txt Nico van der Plas
imgs Kunstgeschwister archief
Advertentie
Party Tips