Features + Interviews
La Fuente || Pure dansmuziek uit de bron

La Fuente
Pure dansmuziek uit de bron

01 oktober 2009

La Fuente is Spaans voor 'de bron'. En dat is precies waar Eindhovenaar Job Smeltzer naar wilde verwijzen met zijn muzikale alter ego. Of het nou house is, of invloeden uit samba en latin, de bron van zijn dj-sets moet een dikke groove zijn. “Muziek als bron van inspiratie”, aldus de man die afgelopen jaar doorbrak in binnen- en buitenland, ook in Rusland, Turkije en Spanje zijn ze nu bekend met de warmbloedige, immer opzwepende housesets van La Fuente.

Hij is al een opvallende verschijning. Een groot afrokapsel en immer getooid met een fles water en een stuk fruit. “Ik ben een enorme gezondheidsfreak”, zegt Smeltzer aka La Fuente. “Ik rook niet en drink nooit alcohol, alleen maar water. Op feesten zie je me ook vaak met een banaan of een appel rondlopen, samen met een enthousiast publiek heb ik daar genoeg aan. Ja, dat water verwijst ook weer een beetje naar 'de bron'. Ik probeer het zo puur mogelijk te houden.”
Muzikaal geldt dat ook, tot bepaalde hoogte. “Ik wil pure dansmuziek laten horen, oftewel, alles waar een bepaalde flow in zit. Dat kan elke muziekstijl zijn, van latin house tot minimal en eclectic, in mijn sets duikt van alles op. Tegelijk zijn het wel volwassen sets die ik draai, La Fuente staat voor kwaliteit, gekte en energie -alles komt terug tijdens mijn optredens. Als ik het publiek maar uit zijn dak kan laten gaan.”
Die veelzijdigheid deed Smeltzer tien jaar geleden al op, toen hij nog draaide op de meest uiteenlopende feesten. “Van bedrijfsuitjes tot bruiloften”, lacht hij. “Ik had samen met een vriend een drive-in show waar ik echt álles draaide. Dat ging best goed; ik kwam in de beste clubs van Eindhoven terecht en werd vaste dj bij het kampioensfeest van PSV, midden in de stad. Op een gegeven moment heb ik me echter meer op de house gericht, ik wilde meer voor leeftijdsgenoten draaien. Maar de ervaringen die ik had opgedaan, gebruik ik nog steeds; ik kan het publiek 'lezen'. Het opbouwen van een set, interactie met de dansvloer, een flow erin krijgen, dat is mijn kracht.”

Ondertussen staat La Fuente op grote festivals als Extrema Outdoor en Solar, en stond hij afgelopen zomer ook in Kazachstan en Turkije. “En in Vietnam, bij de Miss Universe-verkiezing, om daarna meteen een tourtje van twee weken er aan te plakken!” Samen met collega Vato Gonzalez maakte hij vervolgens ook een Dirty House-tour langs de Spaanse kust. “Vorig jaar had ik ook al gigs in het buitenland, maar dit jaar was het echt een gekkenhuis”, zegt Smeltzer. “We proberen nu ook eind oktober een clubgig te regelen in New York, in november gaan we naar Curacao, het wordt alleen maar leuker!”

Hoewel onlangs toegevoegd aan het gerenommeerde boekingbureau 010 Bookings, blijft La Fuente trouw aan zijn stad. “Ik sta nog steeds elke donderdag in de Dommelstraat, Eindhoven. Daar heb ik een vaste clubavond, waar altijd veel publiek is. Voor mij is dat de ideale plek om nieuwe dingen te proberen, om elke week weer de mensen te verrassen. Dat houdt me scherp, zodat ik ook op de grote feesten precies weet hoe ik de boel moet laten ontploffen.”
En wanneer PSV dit jaar kampioen wordt, staat hij dan ook gewoon weer op het plein te draaien? “Tja, dat wordt steeds lastiger. Vroeger kenden ze me niet, ik kon doen wat ik wilde. Nu wordt er toch iets van me verwacht, ik zal wel de La Fuente-stijl gaan draaien. Maar als ze me vragen ben ik zeker van de partij.”

Meer info op DJ La Fuente en 010BOOKINGS || Artist Management & Agency.

txt Nico van der Plas
img La Fuente archive

Advertentie
Party Tips