Features + Interviews
Marcel Woods || Waanzinnig divers

Marcel Woods
Waanzinnig divers

18 mei 2011
De huidige nummer 63 van de DJ Mag Top 100 zet momenteel de charts op zijn kop met een plaat die de stoppen van menig EDM-liefhebber laat doorslaan. In gesprek met de mad genius, die zich niet laat gijzelen door één stijl.

Musical Madness 3 toont de wereld muzikale krankzinnigheid in zijn puurste vorm. Woods’ mixcompilatie is al jaren een begrip in de wereld van EDM en kent een groeiend aantal fans. Het derde deel van de populaire reeks is op dezelfde grondgedachte gebaseerd als het eerste deel. “Musical Madness 3 staat voor mijn muzikale diversiteit. Ik heb altijd een hekel gehad aan hokjes en geprobeerd muziek in elkaar te blenden, van house en techno tot en met trance. Deel drie is daar een uitvloeisel van. Door de jaren heen is de sound echter een beetje veranderd. Het is qua tempo nog meer naar beneden gegaan dan op het eerste deel.”

De gedachte achter het Musical Madness concept is gebaseerd op de leefwereld van een diskjockey. “De wereld van dj’s is bizar om te zien. Je wordt geboekt om te draaien in Australië, je drinkt daar een potje bier en je doet eigenlijk wat je het liefste doet: je draait je platen voor de mensen en je krijgt er voor betaald. Dat heb ik altijd best gek gevonden en dat vind ik soms nog steeds gek. Ook de gekheid op het internet, de dingen waar mensen soms mee bezig zijn. Ze denken wel eens dat je met de helikopter naar je werk gaat. De wereld rond de artiesten is een dolle dwaze boel en daar staat Musical Madness voor.”

Bezig baasje
Woods heeft een agenda waar je u tegen zegt, noemt zichzelf een 'bezig baasje'. Naast de recent verschenen mixcompilatie heeft Woods nog meer uit zijn hoge hoed getoverd. “Ik heb een paar platen op de plank liggen en recent een remix voor Marco V’s Unprepared gemaakt. Ook heb ik vorige week het anthem ingeleverd voor het grootste festival in Polen, Sunrise.”
De veelzijdige mastermind is niet alleen als dj en producer enorm actief, ook staat hij aan het roer van enkele labels. “Het Musical Madness label staat voor een diverse sound: de ene keer trance, de andere keer wat meer techtrance. Trouse Records brengt platen uit met een beetje een house-feel, maar er kunnen ook trance elementen inzitten. Natuurlijk heeft Trouse een andere sound dan Musical Madness. Op beide labels zullen een hoop dikke platen uitgebracht worden.”

Doorschieten
Volgens Woods heeft de EDM-scene een flinke ontwikkeling doorgemaakt. “De scene wordt steeds groter, steeds gekker”, legt hij uit. “Die wereld is aan het exploderen. Jongens als Afrojack kunnen zo bizar doorschieten naar het popgenre toe. Ongelofelijk. Een paar jaar geleden was dat ondenkbaar. Als je toen voor de Top 40 ging werd je in de gewone elektronische wereld uitgescheten. Nu moet je om succes te behalen voor de Top 40 gaan. De algemene EDM-scene is volwassen geworden. De muziek is tegenwoordig zo in elkaar geblend, het is van alles en nog wat op een hoop. Progressive, house en trance bij elkaar. Genres zijn op dit moment aan het vervagen.”

Dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken, beschouwt Woods als een mijlpaal. “Voor mij is het nog steeds een hobby wat ik aan het doen ben. Dat doe ik al behoorlijk wat jaren. Dat had ik vroeger niet voor mogelijk gehouden. Ik wil het liefst de boel continueren zoals ik het nu aan het doen ben. Nog steeds ieder weekend de wereld over. Als ik daar voor de komende tien jaar een handtekening onder kan zetten, doe ik dat per direct.”

Het belooft een drukke zomer te worden voor de veelgevraagde duizendpoot. In het bijzonder kijkt hij uit naar zijn bezoek aan een populair, zonovergoten Balaerisch eiland. “Ibiza is natuurlijk altijd geweldig. Dit jaar sta ik ondermeer in de Privilege met Tiësto. Heel stoer dat ik daarbij sta!”

txt Patrick Kannberg
imgs Marcel Woods archief
Advertentie
Party Tips
  • donderdag 12 september
    eilân
    Terschelling, Terschelling