Features + Evenementen
Met gepaste trots presenteert Den Haag: || The City is Yours; Bazaar Bizarre!

Met gepaste trots presenteert Den Haag:
The City is Yours; Bazaar Bizarre!

01 augustus 2008
De stad is van iedereen. De meeste mensen wonen er en hebben er hun leven. En toch heb je steeds meer het gevoel dat hij wordt overgenomen. Door auto's, vrachtwagens en bussen, door industrie die aan de zijlijn steeds meer grijze rook over de stad uitblaast. Door haastige forensen die geen aandacht hebben voor de stad of elkaar. Door winkels, commercie en mensen die alleen maar aan werk en efficiëntie denken en niet bezig zijn met wat er verder nog leeft om hen heen. Daar moet hoognodig verandering in komen.

Qua dance-events lijkt momenteel de sky nauwelijks de limit: events worden groter, artiesten worden talrijker en programma's worden gigantischer. Tijd voor een knus feestje, zo dacht de Haagse organisatie. City is Yours manifesteert zich als festival, maar wil dat eigenlijk niet zo noemen. Een Bazaar Bizarre past meer in de identiteit van het collectief. Een bazaar laat zich namelijk kenmerken door veel kleine tentjes die ieder een eigen verhaal hebben. Een kamp van kleine ruimtes waar iedere plek een ware ontdekkingsreis vormt. Een Bazaar die bol staat van creativiteit en muzikaliteit.

Het muzikale gevoel van The City Is Yours komt tot uiting in maar liefst acht kleine stages, waar een kleurige verscheidenheid aan artiesten op het programma staat. Van electro naar techno en minimal: het wordt een bonte verzameling van muzikale invloeden die staan voor innovatie, knusheid en vermaak. Zie het als een circus van puristen en muziek fetisjisten met een fanatieke en trouwe aanhang. Zo hebben de volgende concepten een plekje veroverd op dit creatieve platform: Steam, Lofar, Secret Cinema Invites, Buurtclub, Buurtvaders, Bar 27, Bleifrei, Vreemd, Lovin L’ectro en DIK, vertegenwoordigd door onder andere de volgende artiesten:

Hreno (live), Sander Baan, Makcim, Secret Cinema (dj set), Remy, Peter Horrevorts (live), Sandeep, Jan van Kampen, Thomas Martojo, Casper Tielrooij, Le Chien Perdu (live), James Nidecker, Chip & Dale (USA), Rauwkost (live), Miss Melera & Mike Ravelli, Olivier Weiter, Boris Werner, Sandrien, Carlos Valdez en Warren Fellow.

Tevens zal er op het terrein van de Bazaar Bizarre een kruisbestuiving van creativiteit aan de horizon verschijnen, op zowel kunstzinnig- als modevlak. Zo staan de heren van Bier & Brood er met hun beruchte kunstenaarscollectief en zal The Pimp of Poetry Daniel Sulaiman zijn verzen live schilderen op reusachtige doeken. Streetart Crew 'The Blouses' onder leiding van Lennard Schuurmans en zijn compagnons Dumboh en Bobbie Pola zullen hun werk over de gehele Bazaar verspreiden. Er is teveel om op te noemen, ook Charito Loyola staat op de Bazaar Bizarre met een retro shop waar ze in Amsterdam nog een puntje aan kunnen zuigen.

Kortom, een knusse, top-notch Bazaar Bizarre met legio vette artiesten en een off-the-hook aankleding maken het op zaterdag 13 september de must go van Den Haag! Voor de snelle beslissers is er de mogelijkheid nu gebruik te maken van een speciale early birds actie. Meer info op thecityisyours.nl.
Advertentie
Party Tips