Features + Welcome To The Club
Ministry of Sound & Ageha

Ministry of Sound & Ageha

01 oktober 2007

Clubben met extravaganza’s en geflipte pokemons

De Nederlandse stapper mag in eigen land dan niets te kort komen, toch is het leuk om te weten hoe elders gefeest wordt. Op bezoek bij Ministry of Sound in Londen en club Ageha in Tokyo.

Ministry of Sound - Londen
In een smoezelige zijstraat van Elephant & Castle schuilt een van de populairste disco’s van Londen: Ministry of Sound. Al uren voor aanvang staat er een ellenlange stoet stappers, die zich al duwend en trekkend een weg naar de deur baant. Alleen de fashionista’s en beroemdheden krijgen van de hostess groen licht, de rest druipt af als een geslagen hond.
Zodra aan de torenhoge entreeprijs is voldaan (20 pond, pakweg 30 euro), kan via de tunnelvormige neonhal worden afgereisd naar drie ruimtes: de main bar, baby box en lounge bar. De dynamisch vormgegeven lounge bar en baby box lenen zich bij uitstek om onder het genot van een comtemporary cocktail over koetjes en kalfjes te praten, terwijl de main bar de functie heeft van danspaleis.
Week in week uit strooit de crème de la crème van de house scene hier met groovy beats. Zo host niemand minder dan Cassius elke tweede zaterdag van de maand z’n eigen avond en staan tijdens Size onder meer Steve Angello en Sebastian Ingrosso achter de draaitafels. De internationaal gerenommeerde labels Defected en Subliminal Sessions nemen eveneens een deel van de line-up voor hun rekening. 200 procent feestgarantie dus.

Ageha - Tokyo
Wie denkt dat Japanners hun vrije tijd vooral in de karaokebar of sumo-arena doorbrengen, heeft het goed mis: clubben is het sleutelwoord. Het land van de reizende zon telt maar liefst 230 discotheken, waarvan het leeuwendeel is gelokaliseerd in Tokyo. Zo ook Ageha, met een capaciteit van vierduizend man de grootste club van de hoofdstad. Nadat de Bruce Lee’s aan de deur met een eerbiedige buiging zijn gepasseerd, leiden charmante geisha’s de weg naar de hoofdzaal; een futuristische ruimte waarin internationale topdj’s als Hernan Cattaneo, Yoji Biomehanika en James Holden de muzikale scepter zwaaien. Hun beats worden op kristalheldere wijze doorgegeven door een 58 speakers tellend geluidssysteem, dat als een mechanische octopus over het publiek hangt.
Waar liefhebbers van loungemuziek hun hart ophalen in de secret room - die met zinnenprikkende mangaporno is opgeschmuckt - is de waterbar het domein van de urbangangers. Terwijl de feestbeesten als geflipte pokemons in de rondte springen of met kleren en al in het zwembad duiken, smeden leden van de Yakuzza in een duistere viphoek hun snode plannen. Net een passage uit de Japanse actiefilm Shogun’s Joy, met dien verschil dat iedereen zo lam is als een kanarie. De betaalbare drankprijzen – bier 300 yen (2,15 euro), cocktails 500 yen – dragen daar zeker aan bij. Banzai!

txt Guido Lassally
Advertentie
Party Tips