Features + Work In Progress
NEW RELEASE || Ilario Alicante - Thera (Steve Rachmad remix)

NEW RELEASE
Ilario Alicante - Thera (Steve Rachmad remix)

16 juni 2015

Je mist meer dan je hoort. Daarom duiken we zo af en toe graag even iets meer de diepte in over nieuw verschenen werk of te verschijnen werk. Deze week de release van Thera, van Ilario Alicante, maar dan in een Steve Rachmadsausje.

Artiesten: Ilario Alicante, Steve Rachmad
Titel: Thera (Steve Rachmad remix)
Label: Cocoon Recordings
Releasedatum: 22 juni 2015 (als onderdeel van de Thera EP, van Ilario Alicante)

Waarschijnlijk zal elke technoliefhebber na het lezen van het hierbovenstaande denken dat er ergens een typfout is gemaakt. Want iedereen kent Thera als die klassieker van Steve Rachmad's alias Sterac van het gelijknamige legendarische album uit 1998. Maar nee, er is toch echt geen fout gemaakt. Toevalligerwijs brengt de geboren Italiaan Ilario Alicante volgende week een gelijknamige EP uit waarop Rachmad dan weer toevallig zijn draai aan deze nieuwbakken Thera heeft gegeven. Of is het toch allemaal geen toeval?

Hoe dan ook, het is een release waarop Alicante, het meest bekend van zijn minimalhit Vacaciones En Chile, zich weer van zijn hardere kant laat zien. Het is een EP met veel pit en energie. De Steve Rachmad remix van Thera is daarop geen uitzondering, ware het niet dat er onmiskenbare Detroit-invloeden te horen zijn op deze track in de vorm van meer diepgang en een pakkende FX vocal. Een prima dansbare plaat die bovendien niet al te donker klinkt waardoor deze het ook zeker goed zal doen op de buitenfestivals. Het wordt een mooie zomer!

Txt: Colin Kraan // Img: Ilario Alicante archive

Advertentie
Party Tips