Features + Work In Progress
NEW RELEASE || Orlando Voorn - Gain Upwards remixes

NEW RELEASE
Orlando Voorn - Gain Upwards remixes

11 mei 2015

Je mist meer dan je hoort. Daarom duiken we zo af en toe graag even iets meer de diepte in over nieuw verschenen werk of te verschijnen werk. Deze week de remixes van Gain Upwards, één van de populairste en meest tot de verbeelding sprekende technotracks van Orlando Voorn's vorig jaar uitgebrachte album Black Diamond.

Artiesten: Orlando Voorn, Juan Atkins, Efdemin, ROD, Haiku
Titel: Gain Upwards remixes
Label: Out Electronic Recordings
Releasedatum: 22 juni 2015

Vorig jaar bracht Orlando Voorn het geweldige technoalbum Black Diamond dat erg goed ontvangen werd. Het gaf maar weer eens te meer aan dat Orlando Voorn niet alleen een houselegende is maar ook op technogebied nog steeds een aardig woordje meepraat.

Van Black Diamond werden vele tracks grijs gedraaid in het clubcircuit, maar Gain Upwards was toch wel dé track van het album; deze werd door vooral Marcel Dettmann omarmd en kwam in bijna elke set van hem voorbij (zie hieronder hoe hij met Ben Klock de Cocoricò in Riccione, Italië, afbreekt, de eerste track is Gain Upwards). Geen wonder dus dat voor deze track gekozen is voor het tot stand brengen van deze remix-EP.

En die remixes komen niet van de minste namen. Juan Atkins, Efdemin, ROD en Haiku hebben zich vol overgave gestort op deze track en de resultaten zijn zeer divers. Juan Atkins, al lang een goede vriend van Voorn, blijft met zijn remix het dichtst bij het origineel. Aan de herkenbare bliepjes en de voortstuwende percussieritmes heeft Atkins niet veel veranderd, de bassline en de kick zijn echter wel wat korter en scherper; Atkins in topvorm. 'Onze' ROD heeft de track iets meer ontdaan van alle franje, zijn minimalere maar wel stevigere versie doet echter zeker geen onrecht aan het origineel.

Ostgut Ton-kunstenaar Efdemin en Inkblots- en Raw Waxes-baas Haiku gaan echter de wat dromerige kant op. Er is meer ruimte voor soundscapes, vocals en melodie. Een fijne afwisseling na het geweld op de A-zijde van deze EP.

Al met al kan het niet anders dan dat Orlando Voorn tevreden kan zijn. Met een oeuvre van hier tot Detroit (Voorn won al in 1986 het Nederlandse DMC kampioenschap!) was hij al één van de meest vooraanstaande dj's en producers van Nederland en krijgt hij hier gezien de medewerking van de topartiesten op deze EP wederom de bevestiging voor. Binnenkort zal op Dance.nl overigens een uitgebreid interview met Orlando Voorn gepubliceerd worden over zijn terugkeer vanuit de States naar Nederland, zijn visie op de huidige ontwikkelingen in de dancescene en al het onlangs van zijn hand verschenen werk.  

Voor wie niet kan wachten, kan hieronder alvast naar previews van de remixes luisteren en eventueel ook nog even genieten van het origineel van Gain Upwards:

Txt: Colin Kraan // Imgs: Out Electronic Recordings & Orlando Voorn archive

Advertentie
Party Tips