Features + Interviews
NEW RELEASE || Playground Zer0 - Poison

NEW RELEASE
Playground Zer0 - Poison

16 september 2014

Je mist meer dan je hoort. Daarom duiken we zo af en toe graag even in de diepte met een artiest over zijn nieuw verschenen werk. Deze week: de Haagse live-act (en kersverse Vinylized-finalist) Playground ZerO over hun debuutalbum Poison.

Artiest: Playground Zer0
Titel: Poison
Label: In The Lobby
Releasedatum: 19 september 2014

Om te beginnen, wat was je plan toen jullie aan dit album begonnen?
"Het oorspronkelijke plan was om een echte festival act neer te zetten en ja, een act begint met een album. We wilden een zo breed mogelijk publiek aanspreken en er zelf ook nog met een glimlach naar kunnen luisteren. Dat is ook de reden waarom het zo’n breed scala aan genres is geworden. Gelukkig hebben we als ondertoon wel de breakbeat die nagenoeg in ieder nummer terugkomt."

Hoe lang heeft het maken van deze plaat uiteindelijk geduurd? En is het goed gekomen met dat oorspronkelijke plan?
"Wat betreft het oorspronkelijke plan zit het helemaal goed, het publiek reageert bijzonder goed en met iedere gig zien we een vergroting van onze aanhang. Het album maken heeft in totaal twee jaar geduurd. Omdat we de plaat zelf uitbrengen op ons label In The Lobby moeten we ook echt alles zelf doen. Van pers, tot promo, tot de de druk, alles hoort bij het maken van de plaat. Dat maakt het interessant, maar levert tegelijk ook een berg meer werk op. We zijn dus na de release zelfs nog niet klaar met de plaat!"

Heb je nog samengewerkt met bepaalde producers/muzikanten/vocalisten? Zo ja, wie? En, waarom (niet)?
"Het idee van Playground Zer0 is drie main guys en een shitload aan gastmuzikanten die lekker op de 'Playground' komen spelen. De 'Zer0' staat erachter omdat het de bedoeling is dat we overal waar we spelen alles met de grond gelijk maken. Het zijn in totaal 25 mensen, waaronder DJ Kypski, Pat Smith (Splendid), Caro Emerald en Bas van Wageningen (Di-Rect)."

Was het een zoektocht naar de juiste stijl voor deze plaat, of ging alles vanzelf?
"We krijgen iedere maand nieuwe bladmuziek van onze Roemeense delegatie…Wat dat betreft ging het redelijk vanzelf. Wel moeilijk om te ontcijferen hoor, bladmuziek voor drumcomputers, maar we hebben het er aardig vanaf gebracht mag ik zelf wel zeggen volgens mij? Ja toch? Wel boffen we dat we op één lijn zitten wat betreft de mix van stijlen e.d.."

Wat kostte de meeste tijd?
"Alles vertalen vanuit het Roemeens naar het Nederlands. Een heftig taakje, maar bij deze even een shoutout naar degene die google translate heeft bedacht. Er ligt een lintje voor 'm klaar in Den Haag. Ook het afmaken van het album koste een berg koffie, tijd en energie. Iedere creatieveling weet dat een opzet zo gemaakt is, maar de discipline opbrengen om iets 'af' te verklaren is moeilijk."

Nog op zoek gegaan naar inspiratie? Waar kwam die vandaan?
"Niet per se op zoek, we hebben ons laten inspireren door het dagelijks leven. Dingen als energiedrank, James Bond films en aquarellen van Ierse kustplaatsjes zijn toch wel de hoofdleverancier van onze inspiratie."

Welke track heeft het meest bijzondere/aparte verhaal?
"Dat is toch wel Sean…Op woensdagavond dansen we altijd line (linedancing, maar als je even in de sport zit noem je het zo). Daarna gingen we naar onze favoriete Karaoke bar waar een dronken man de microfoon pakte en achter elkaar Sean Connery begon te roepen. Hij was boos, maar we hebben hem gekalmeerd en mee naar de studio genomen en hem achter onze mic gezet…de rest is history. Deze man droeg een kilt."

Waar ben je het meest trots op? (een specifieke track, een bepaalde productietechniek, de albumhoes…?)
"Dat is momenteel toch wel onze video Full Moon, al moeten we wel zeggen dat we veel doen en trots en gauw vervangen worden door nieuwe! Houd ons in de gaten!"

Nog dingen geleerd die je voortaan nóóit meer zult doen?
"Geen gratis zak van 'weet ik hoeveel' gram Haze aannemen en vervolgens je live show gaan maken. Of misschien toch ook wel….moeilijk!"

Nu het album er is, wat staat er verder op het programma? Een dikke release party, een tour, remixen laten maken of lekker op vakantie om de boel eens te laten bezinken?
"19 september releasen we het album op het Reeperbahn festival in Hamburg (DE). 25 September doen we dit gladjes over in Den Haag (Supermarkt). Daarna tv kijken met de gordijnen dicht! Eindelijk! Even zonder gekkigheid, daarna gaan we natuurlijk verder met ons hoofddoel wat nog steeds het veroveren van de wereld is, dus waar je ook bent, Playground Zer0 komt naar je toe!"

Poison is vanaf 19 september verkrijbaar. Meer info op de Facebook-pagina van Playground Zer0.

img Playground Zer0 archief

Advertentie
Party Tips