Features + Interviews
NEW RELEASE || Q&A met Lewis Fautzi over zijn nieuwe album 'The Ascension Of Mind'

NEW RELEASE
Q&A met Lewis Fautzi over zijn nieuwe album 'The Ascension Of Mind'

20 mei 2017

Techno uit Portugal, dat hoor je niet zo vaak. Toch weet Luís Gonçalves, beter bekend als Lewis Fautzi, zijn land de laatste jaren steeds meer op de technokaart te zetten, en na twee albums te hebben uitgebracht op het vooraanstaande Soma Records is daar nu zijn derde, op één van de betere technolabels van het moment, Pole Group. We spraken Fautzi kort over het verhaal achter dit derde album, The Ascension of Mind.

Wat was je plan toen je aan dit album begon?
Ik maak geen plannen van tevoren. Ik handel naar mijn gevoel en ik had op een bepaald moment gewoon het gevoel dat ik een album moest maken. Het is dan ook een album geworden waar veel gevoel in zit en ik hoop dat de mensen dat ook horen als ze er naar luisteren.

Hoe lang heeft het maken van deze plaat uiteindelijk geduurd? En is het goed gekomen met het oorspronkelijke idee dat je erbij had?
Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat het twee à drie maanden geduurd heeft. En ja, het correspondeert zeker met wat ik wilde, anders zou ik het niet uitgebracht hebben .

Heb je nog samengewerkt met bepaalde artiesten of producers?
Nee, het is mijn album, dus heb ik alleen gewerkt. Ik werk altijd in m’n eentje aan nieuwe tracks.

Was het een zoektocht naar de juiste stijl voor dit album, of ging het allemaal heel natuurlijk en gemakkelijk?
Muziek maken is soms niet makkelijk omdat het creativiteit vergt, en soms hebben we nu eenmaal niet de benodigde creativiteit om een goede track te maken. Voor dit album denk ik dat ik kan zeggen dat het niet moeilijk was, het ging normaal.

Wat kostte de meeste tijd?
Ik denk dat het album zelf maken de meeste tijd kostte omdat ik een aantal andere EP’s en remixes tussendoor heb geproduceerd. Gelukkig heb ik het vermogen om aan meerdere dingen tegelijk te werken.

Waar kwam de inspiratie voor dit album vandaan?
Ik heb eigenlijk mezelf geïnspireerd. Mijn leven als dj/producer en alle tracks die ik daarbij gemaakt en uitgebracht heb maken me trots en geven me motivatie.

Op welke track ben je het meest trots?
Het hele album is speciaal voor me, ik ben niet trots op een bepaalde track.

Welke track heeft het meest interessante of grappigste verhaal?
Enige tracks van dit album draai ik al lange tijd. Het grappige is dat een hoop mensen me vaak hebben gevraagd naar de namen van die tracks. Ik heb ze al die tijd geantwoord dat het album spoedig uitgebracht zou worden en dat ze dan de tracknamen te weten zullen komen.

Het hele album beschouwend, waar ben je het meest trots op?
Ik ben vooral trots dat ik het heb uitgebracht op het label PoleGroup, waartoe ik nu ook behoor. PoleGroup is zonder twijfel als een familie waar ik echt van hou, zij geven me het gevoel thuis te zijn.

Tot slot, wat ga je doen nu het album is uitgekomen?
Ik zal me blijven focussen op m'n werk, zoals altijd.

The Ascension Of Mind zal vanaf 16 juni verkrijgbaar zijn via de bekende adressen.

Imgs: Lewis Fautzi archive / Pole Group archive

Advertentie
Party Tips