Features + Evenementen
Nieuwe muziek in Amsterdamse kweekvijver || Rebellion gaat door!

Nieuwe muziek in Amsterdamse kweekvijver
Rebellion gaat door!

01 augustus 2008
Na twee succesvolle edities in studio 80 en op het strand van Bloemendaal bij Lido, keert Rebellion wederom terug in Studio 80. Maar Rebellion doet meer. Naast de feesten is er ook elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur Rebellion Radio, gepresenteerd door mc Marxman en dj JP, te beluisteren via Deze week in studio 80. Daarbij zal er op het Lief! Festival een area gehost worden door Rebellion, wederom een veelbelovend feest.

Rebellion probeert altijd locaties te vinden die aansluiten bij het gevoel dat Rebellion wil overbrengen. Studio 80 sluit hier perfect op aan, een echte underground tent met een perfect geluid en niet te veel poespas, een plek om te genieten in plaats van om gezien te worden. Daarbij heeft Studio 80 een tweede zaal die perfect is als kweekvijver voor opkomend talent. De grote zaal is een soort mainstage waar gerenommeerde artiesten optreden. Zo trad de eerste editie Eboman live op, en de tweede keer in Studio 80 zal Patch Park van de partij zijn.
Rebellion begon als een feestje ‘just for the fun of it’, en niet om in te spelen op de laatste hype, gewoon lekker dansen op vernieuwende muziek en als platform voor eigen producties en om opkomend talent een kans te geven. Niet alleen met optredens, maar ook met begeleiding in een professionele studio om zodoende beginnende producers de kans te geven om (inter)nationaal door te breken door de producties uit te brengen op gerenommeerde labels.
Door de jarenlange ervaring in de internationale dancescene is het duidelijk geworden dat er altijd vraag is naar nieuwe muziek. Dankzij het grote netwerk kan de Rebellion-organisatie makkelijk de juiste mensen bereiken om de muziek onder de aandacht te brengen en de juiste mensen voor een remix te benaderen. Daarbij worden er meerdere eigen labels gerund, waardoor er een nog grotere vrijheid is in het uitbrengen van nieuw materiaal. Rebellion kreeg zoveel nieuwe muziek te horen dat deze producers een kans gegeven wordt om dit naar buiten te brengen.
Rebellion bestaat uit een groep muzikale kunstenaars, die zich zaterdag 9 augustus voor de tweede keer in Studio 80 presenteert met een clash van de nieuwste techno, minimal en electro, samengevoegd in een veelzijdige productie. Just for the fun of it. Wat niet wegneemt
dat de rebellen, ieder met zijn eigen expertise en muzikale voorkeur, serieus hun best gaan doen om het verwachtingspatroon van het uitgaanspubliek op professionele manier te doorbreken. Want dat is waar Rebellion voor staat, expect the unexpected.

De derde editie van Rebellion vindt plaats op zaterdag 9 augustus, van 22.00 tot 06.00 uur in Studio 80, Amsterdam. Zaal 1: Patch Park, Philip Young, JP, vanMeeteren & Hyde, prinsJan en Dennis Ruyer, Boy Bianchi. Zaal 2: Franklin Reeves, Danny-D en Steve Carta.

txt JP
Advertentie
Party Tips