Features + Evenementen
Nightmare - Legendarisch hardcore event in Ahoy

Nightmare - Legendarisch hardcore event in Ahoy

01 oktober 2009
Het legendarische hardcore event Nightmare zal plaatsvinden op zaterdag 5 december in de Rotterdamse Ahoy . Met een reputatie als een van de oudste en meest succesvolle hardcore events van ons land belooft dit een bijzondere nacht te gaan worden. Rene Bakker van Mid-Town, samen met UDC organisator van het evenement, vertelt meer over wat er staat te gebeuren.

Rene, wanneer zijn jullie met Nightmare begonnen?
“Het event werd voor de eerste keer in 1992 gehouden in Parkzicht, Rotterdam. Toen heette het nog "A Nightmare at the park". Op 14 augustus 1993 is het evenement verhuisd naar de Energiehal in Rotterdam, en kreeg het haar nieuwe naam: "A Nightmare in Rotterdam". A Nightmare in Rotterdam was zo populair dat het bijna maandelijks gehouden werd, maar na negen succesvolle edities in dezelfde Energiehal stopte het event plotseling in 1995 omdat de gemeente besloot de locatie te slopen. In 2004 werd het concept ‘A Nightmare in Rotterdam’ nieuw leven ingeblazen en kreeg het een nieuwe locatie: de Ahoy in Rotterdam. Vorig jaar hebben wij ons 15-jarig bestaan groots gevierd tijdens ’15 years of Nightmare’. Na deze geweldige editie hebben wij (UDC en Midtown) besloten om het event voortaan verder te laten gaan onder de naam ‘Nightmare’, aangezien het evenement in de afgelopen jaren steeds meer een internationaal karakter heeft gekregen.”

Hoeveel mensen komen er op het feest? En wat is jullie doelgroep?

“Onze doelgroep is ongeveer 16 tot 30 jaar oud. Er komen zo’n 15.000 partypeople naar ons event, overwegend gabbers, maar wel gabbers met meer verantwoordelijkheidsgevoel. Vroeger waren ze veel meer aan het experimenteren met drugs, wat af en toe echt te ver ging. Tegenwoordig heb ik het gevoel dat iedereen veel meer weet waar hij of zij mee bezig is.”

Welke verschillende stijlen kun je horen op Nightmare?

“Tijdens Nightmare worden verschillende stijlen belicht, zoals present hardcore, industrial,early rave en oldskool.”

Kun je ons iets vertellen over de line-up van de aankomende editie? Welke namen zijn nu interessant en waarom?

“In de line-up voor de komende editie van 5 december staan een aantal verrassende namen en back to back-optredens. Zo zullen de dj’s Neophyte en Ruffneck ruim anderhalf uur battelen. Dit belooft een hele vette set te worden! In de Early-zaal zal er een verrassende combi te vinden zijn, omdat oudgedienden Darkraver en The Houseviking samen zullen bewijzen waarom zij iconen in de scene zijn geworden. In de Present-zaal zullen 'nieuwkomers' Prolax, Outrage en Meagashira laten horen dat de toekomst van hardcore gewaarborgd is, terwijl ook Nosferatu versus Ophidian een set belooft te worden die je niet snel meer zal vergeten. Het Forze DJ Team neemt iedereen weer mee terug naar de tijd en de plaats waar de sound van hardcore geboren is: de Energiehal. En, niet te vergeten: DJ Alex is als vertegenwoordiger van Third Movement voor het eerst te horen op Nightmare en zal een zeer speciale set laten horen!”

Wat is er zo speciaal aan Nightmare? Waarom komen mensen naar dit event?
“Nightmare is toch het eerste, echte event dat op het gebied van hardcore gehouden werd. Er hangt op het feest altijd een bijzondere en wat hardere sfeer. Ik denk persoonlijk ook dat Rotterdam de hoofdstad van de hardcore is. Naast onze trouwe achterban uit heel Nederland komen er ook vele buitenlandse bezoekers naar de Ahoy om dit legendarische event niet te missen.”

Hoe ziet de toekomst er voor Nightmare uit?
“Die staat als een huis. Om Nightmare kan niemand meer heen!”

Nightmare vindt plaats op zaterdag 5 december in de Ahoy, Rotterdam. Meer info op www.nightmare-indoor.nl

txt Iris Pluim
Advertentie
Party Tips