Features + Interviews
Noize Supperssor || Geobsedeerd door nieuwe impulsen

Noize Supperssor
Geobsedeerd door nieuwe impulsen

01 mei 2009
Het zijn drukke tijden voor Noize Suppressor. Hij is verreweg één van de meest geboekte hardcore-artiesten (zowel als dj als live-act), brengt eindeloos veel uren in de studio door en probeert altijd zijn performance te verbeteren door eigen machines te bouwen. Zaterdag 6 juni is de Italiaan de afsluitende act van Obsession Outdoor. In gesprek met een artiest die vroeger in een ketel met Red Bull moet zijn gevallen.

Noize Suppressor is zo populair in de hardcorescene, dat hij zich tweeënhalf jaar geleden vestigde in Nederland. Samen met zijn Italiaanse vrienden en collega’s Unexist en Amnesys woont hij onder de rook van Utrecht in één huis. Zoveel beukende creativiteit in één pand zien we zelden in de hardcore. Zijn live-performances samen met Suppressor-collega DJ Dek zijn onovertroffen in de scene en worden gekenmerkt door een onafstopbare flow van energie van de beide heren. In zijn bomvolle schema vond Alessandro Dilillo gelukkig even tijd om bij te praten. “Het is heel erg druk, maar het gaat erg goed met mij.” Heel erg druk is misschien een beetje een understatement, kijkende naar de komende periode waar Noize Suppressor met de natuurkundige wetten moet spotten om overal te draaien waar hij geboekt staat. Hoe houdt hij het godsnaam vol? “Ach, het is een deel van mijn leven geworden. Ik doe dit al vijftien jaar op deze manier.” Toch vindt hij wel degelijk tijd voor ontspanning in de aankomende periode. “Waar ik ook ben gedurende de zomer, ik ben hoe dan ook zeer ‘happy’. De zon en het relaxte gevoel van die tijd zorgen daar automatisch voor.”

Door zijn krankzinnige draaischema lijkt het erop dat Noize Suppressor ook weinig tijd heeft gehad om met nieuwe producties te komen. Toch verraden geluiden uit de scene en nieuwe tracks in Noize Suppressor’s dj-sets dat er nieuw materiaal op komst is. Wanneer wordt de ‘hurricane of Noize’ voortgezet op zijn eigen label Noize Records? “Hier kan ik kort over zijn: je hoort hier heel snel meer van…” Meer krijgen we er ook niet uit, de aap blijft helaas nog even in de mouw. Ook constateert APE Magazine dat Alessandro altijd zelf rijdt naar zijn boekingen. Die honderden kilometers in de nacht blijken hem echter niet te slopen voor zijn gigs. “Het is zeker niet zo dat ik niemand anders vertrouw hoor, maar ik ben nu eenmaal dol op autorijden! Dus als ik geboekt ben, geef ik de voorkeur aan zelf rijden in plaats van plaatsnemen in de passagiersstoel.” Die passie is niet voor niets, Bikey heeft een obsessie voor extreme en motorsports. Daarnaast mag hij zelf ook nog steeds graag op stap gaan. “Ik heb gelukkig nog steeds de kans om van het nachtleven te kunnen genieten als bezoekers van de feesten. Ik ga dan graag naar drum 'n bass- en electro-avonden.”

Op zaterdag 6 juni is Noize Suppressor de afsluitende act van Obsession Outdoor Festival. Zelf heeft hij als artiest ook nog een grote obsessie: “Ik wil altijd blijven groeien als artiest en de hardcorescene een nieuwe impuls geven.” Van die nieuwe impulsen konden we al de afgelopen jaren genieten als zelfgemaakte drummachines, maar al bijna een jaar is zijn absolute meesterwerk in voorbereiding. “Ik ga er nog niet veel over zeggen… Maar op zeer korte termijn zullen jullie kennis maken met mijn nieuwste aanwinst. Het kostte me bloed, zweet en tranen, maar zeer binnenkort zal Mr. SONAR het levenslicht zien…” Details over deze machine mogen helaas nog niet naar buiten gebracht worden, maar 'off the record' vertelde Noize Suppressor alvast wat details. Dit wordt met recht een revolutie in de scene, dus houdt Noize Suppressor in de gaten!

Noize Suppressor staat zaterdag 6 juni op Obsession Outdoor Festival. Op Pinksterzondag 31 mei vindt voor de vierde keer het evenement Hardcore Junky – Part IV plaats, dat geheel in het teken staat van de Italiaanse hardcore-act. Check voor meer info de websites www.obession-outdoor.nl en www.artofdance.nl.

txt Onno Schram
img MOH Bookings
Advertentie
Party Tips
  • zaterdag 9 februari
    Free Your Mind presents Sasha & John Digweed (Warehouse Edition)
    Elementenstraat, Amsterdam