Features + Fashion
Nomistyle, de winnares van de Music and Fashion Battle finale!

Nomistyle, de winnares van de Music and Fashion Battle finale!

18 november 2010
Op een van de eerste koude novemberavonden, nam Dance.nl de metro naar het Bijlmerparktheater in Amsterdam. Op deze uitverkochte locatie vond de spannende ontknoping van de Music and Fashion Battle plaats!
Vier edities lang streden designers uit de voornaamste stadsdelen van Amsterdam voor de felbegeerde titel: Winnaar MAFB 2010 en een goed gevuld prijzenpakket!


Wanneer Dance.nl de aangename foyer binnenloopt van het Bijlmerparktheater, wordt ze warm ontvangen door de host van die avond.
Het publiek is, zoals je van MAFB gewend bent, prettig gemêleerd: jong, oud, sportief en fashionably. Een ding staat vast: merendeel van de bezoekers heeft zijn of haar best gedaan om er MAFB-chique uit te zien! Fashionista’s op dizzyngly high heels poseren voor de huisfotograaf, trotse familieleden hebben hun beste colbert, jurkje of das aangetrokken.
Wanneer de deuren van de zaal opengaan, stuift iedereen naar binnen om het beste plaatsje te zoeken. Voor jou zat Dance.nl frontrow!

Vanavond bestaat de vakjury uit niemand minder dan Merle Deterink, (programmadirecteur van AIFW), Steven Dahlberg (oprichter Styling Clinic), Tony Jones, Miriam Bakker, Willa Stoutenbeek en Roland Kahn (oprichter CoolCat).
Onder toeziend oog van deze doorgewinterde fashionkenners laten Nomistyle, Anbasja Design, Jivika Biervliet en Kirsten Popkema hun collectie zien.

Winnares van deze avond, Nomistyle, bijt het spits af en start haar show, zoals tijdens een voorgaande editie, op originele wijze. Het theater is doodstil wanneer uit de coulissen een violiste verschijnt, gekleed in Nomistyle, om haar spel met ons te delen.
Speciaal voor vanavond heeft Naomi een nieuwe collectie gemaakt met de toepasselijke naam: ‘She is ready to do business’. Een duidelijker statement kan bijna niet gemaakt worden: uitgangspunt is de zakelijke ontwikkeling van de jonge onafhankelijke vrouw en de verjonging van het zakenleven.

Dit is te zien met collectie die bestaat uit stukken in goede basiskleuren zoals verschillende grijstinten en wit gecombineerd met okergeel. Eigenzinnige maar elegante ontwerpen zoals de jumpsuit en de lange kokerrok komen voorbij.
Haar collectie oogt volwassen zonder saai te worden. Dit weet Naomi te bereiken door haar patronen, op het eerste oog, eenvoudig te houden en te kiezen voor bijzondere accenten. Een little dress in warm grijs met een waanzinnige bewerking wanneer het model ons haar rug toont: een zeer flatterende baan in contrasterende kleur en patroon!

Deed haar vorige collectie meer ‘street’ aan, de ontwikkeling naar volwassen stoffen en genuanceerd kleurgebruik is duidelijk te zien. Kleuraccenten zoals eerder genoemd okergeel komen terug in XL biezen van een gelaagde cape, gestileerd Afrikaans patroon en door naar de legging en zelf ontworpen accessoires. Uiteraard alles gedragen met de hoge powerheels (met sokken)!Kijk voor foto’s/video’s van Nomistyle en de andere kandidaten op de site van de MAFBVoor Meer info over Nomistyle is te vinden op Nomistyle.nl

Txt & imgs Lucienne Suykerbuyk
Advertentie
Party Tips