Features + Evenementen
Nope is Dope || Groot, groter, grootst

Nope is Dope
Groot, groter, grootst

01 februari 2008
Nope is Dope was zeker één van de meest succesvolle feesten van 2007. Het gloednieuwe party-concept trok al snel na de oprichting in november 2006 een grote groep house-liefhebbers, zowel naam, uitstraling en sfeer van het feest vielen precies op hun plek. Gerund door een paar enthousiaste twintigers moet Nope is Dope dit jaar een overtreffende trap betreden, zowel grotere locaties als nieuwe muziek staan op het programma –tijd voor The New Revolution.

“Dit is slechts een onderdeel van onze activiteiten”, vertelt Derk Louwes van boekingsbureau en organisator Rockstarz. “Nope is Dope is echter een succes geworden omdat het concept zo sterk is. Wij zagen namelijk vaak nogal makkelijke lineups op feesten; organisators leken vooral geld te willen verdienen en bezuinigden op de sfeer en muziek. Wij wilden mensen waar voor hun geld geven en presenteerden grote lineups, soms wel met vijf headliners. Zelfs als we goed verdienden, investeerden we dat meteen weer in een nieuw feest, dat is waarschijnlijk de reden dat we zo snel zijn gegroeid.”
Risico’s nemen, daar komt het volgens Louwes op neer. “We zijn allemaal nog erg jong, de meesten begin 20, we willen simpelweg zoveel mogelijk leuke dingen doen. Geld verdienen kan later wel, op dit moment gaat het om de kick van het feest. Om die reden deden we op 31 maart 2007 al een grote editie van Nope is Dope in het Klokgebouw, dat leek ons gewoon leuk. Het werd een grote hype; kaarten waren in anderhalve week uitverkocht. Gevolg was dat we hiermee bewezen niet zomaar een kleine organisatie te zijn, we waren ook in staat grote evenementen neer te zetten.”
Zodoende strijkt Nope is Dope aanstaande zaterdag 1 maart 2008 wederom neer in het Eindhovense fabriekspand, ditmaal onder de titel The New Revolution. Naast house en garage zijn er nu ook zalen met minimal techno en electro, een nieuwe stap voor Rockstarz. “ We willen mensen meer gaan bieden dan alleen house. In de toekomst gaat The New Revolution ook op eigen kracht door als rondreizend clubfeest voor minimal techno en electro.”
The New Revolution zal dezelfde weg volgen als Nope is Dope vorig jaar deed, grote namen en uitbundige decoraties. Nope is Dope zal ondertussen een stukje doorgroeien. “We willen dit jaar vooral grote locaties opzoeken met Nope is Dope”, aldus Louwes. “We hebben gemerkt dat we met grote feesten veel meer ons ei kwijt kunnen, zowel qua lineups, maar ook met het creëren van een bepaalde sfeer.”
“Dat zul je zien op 1 maart”, besluit hij. “Dit wordt echt een groots feest, we gaan flink uitpakken. We hebben in ieder geval een paar grote, internationale namen op de lineup, het wordt een Nope is Dope zoals die nog niet eerder is neergezet. Ja, helemaal in onze traditie, groot, groter, grootst.”

txt Nico van der Plas
Advertentie
Party Tips