Features + Interviews
Opwarmen voor MTV Mobile Beats met Roberto Calzetta & Twin Soul

Opwarmen voor MTV Mobile Beats met Roberto Calzetta & Twin Soul

01 augustus 2014

Zaterdag 16 augustus barst in Keulen het uitgebreide dancefestival MTV Mobile Beats los. Wij blikken vooruit op deze Duitse happening met optredende artiesten, waaronder Nederlands duo Roberto Calzetta & Twin Soul.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd mee bezig geweest?
"We zijn de laatste tijd heel veel bezig geweest in de studio. De afgelopen maanden hebben we relatief veel nieuwe tracks gemaakt en ook weer nieuwe paden bewandeld wat betreft mixing en sound design. We zijn nog continu bezig met het bijschaven van ons geluid en met nieuwe dingen te ontdekken. Maar dat is ook goed, zo blijf je gefocust en het blijft het uitdagend. Ook is iedere plaat die je maakt, al is ie uiteindelijk minder sterk dan een andere, goed voor je ontwikkeling."

Welke track domineert volgens jou de zomer van 2014?
"Domineren misschien niet helemaal, maar wel een persoonlijk favoriet en eentje die we vaak voorbij horen komen: Moderat - Bad Kingdom (DJ Koze Remix). Wat een fijn nummer! Sowieso is DJ Koze een top producer."

Iets totaal anders nu: wat is je favoriete MTV-show aller tijden?
"
We vonden MTV Cribs altijd wel erg leuk. De sterren en celebrities uit de showbizz die hun riante optrekje met inboedel even tonen aan de buitenwereld. Erg cool!"

Wat weet je van het MTV Mobile Beats festival?
"Het is een jaarlijks terugkerend festival met grote bezoekersaantallen. We hebben goede dingen gehoord over de voorgaande edities. Tijdens het festival overdag ligt de focus meer op de mainstream en commerciële muziek, terwijl bij de officiële afterparties ook ruimte is voor de wat diepere klanken, zoals die van Kunstgeschwister en Stil vor Talent. Een erg breed muzikaal aanbod dus."

Wat maakt het zo bijzonder voor je om hier dit jaar op te treden?
"Laten we voorop stellen dat ieder optreden altijd iets is om naar uit kijken. Echter is het MTV Mobile Beats festival wel een van de grootste boekingen die we tot nu toe gehad hebben qua bezoekersaantallen. Buiten dat is MTV van oorsprong een tv-zender, wat het ook speciaal maakt. We hopen dat we met dit optreden weer nieuwe mensen met onze sound kennis kunnen laten maken."

Welke van de optredende artiesten ga je zelf nog checken op dit festival?
"We gaan zeker weten Oliver Koletzki checken. Deze hebben we jaren geleden in Berlijn horen draaien in Maria am Ostbahnhof. Dat was toen een erg geslaagde avond! We zijn benieuwd naar z’n huidige sound. Ook heeft hij in het verleden een aantal sterke platen geproduceerd."

What’s next? Nog specifieke doelen die je voor het eind van het jaar bereikt wilt hebben?
"Onlangs is onze tweede release op Jeudi Records uitgekomen, dit keer vinyl only. Het is een various artist EP samen met Doctor Dru en Smash TV. Buiten dat komen er nog een paar mooie dingen aan dit jaar. Zo treden we in september op tijdens het Hell & Dunkel Festival in Duitsland en later dit jaar komt er nog een release van ons op een heel groot Duits label... De naam van het label houden we nog even voor onszelf. Daarnaast willen we proberen om zoveel mogelijk muziek te blijven maken en om onze sound verder door te ontwikkelen."

Welke beats van jou kunnen we opzetten om alvast op te warmen voor je gig op MTV Mobile Beats?

 


Maak kans op MTV Mobile Beats tickets!

Advertentie
Party Tips