Features + Evenementen
Paaspop||Kruisbestuiving op traditionele opener festivalseizoen

Paaspop
Kruisbestuiving op traditionele opener festivalseizoen

03 maart 2010
Pasen, de zondag na de eerste volle maan in de lente, is meestal eind maart, begin april. Soms is er dan nog een graadje nachtvorst (2008) en soms is het al heerlijk warm (2009). Wat echter ieder jaar terugkeert, is Paaspop. Weer of geen weer, altijd moddervet! Ook 2010 belooft weer veel goeds. Op het gevarieerde affiche prijken onder meer de namen van Derrick May, Aux Raus, Novastar en Erol Alkan.

Paaspop, ooit begonnen als eendaags festival met een pop- en een rockpodium, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een tweedaagse kruisbestuiving van muziekstijlen, entertainment en bezoekers. Een totaalbeleving met onder meer een knallende (Extrema) dancearea.

Kan dat wel: Een knallende dance area, naast een scheurende rocktent en een main stage met top40-artiesten? Organisatoren Gijs van de Burgt (Paaspop) en Siem Nozza (Extrema) vinden van wel, en de bezoekersaantallen geven hen gelijk. “Paaspop is absoluut Extrema-minded”, begint Siem. “Het festival wil een positieve sfeer creëren en een goed gevoel geven met een brede line-up. Dat past bij Extrema; wij blijven wat dat betreft toch een beetje de hippies van de dance.” Een gevarieerd aanbod is ook het doel van Paaspop, vervolgt Gijs. “Wij willen voor verrassingen zorgen. Een groot deel van het publiek komt voor de grote namen van de mainstage, zoals Ilse de Lange, Jurk! en K’s Choice. Ons doel is dat dit publiek op het festival ook in aanraking komt met, en positief verrast wordt door, andere artiesten en muziekstijlen.”

“De gemiddelde Paaspop-bezoeker komt niet speciaal voor Extrema naar het festival”, geeft Siem aan. “Wij willen bij hen echter wel inspiratie en reactie veroorzaken. Daarvoor stellen we ieder jaar een passend programma samen. Met op zaterdag een techno georiënteerde line-up en op zondag meer cross-over, beide dagen in combinatie met hiphop-acts in het begin. Ons doel op Paaspop is een volwaardige verbreding te zijn van het diverse programma, en niet een status aparte op het festivalterrein.”

“Als je als danceliefhebber ook eens je horizon wilt verbreden, moet je absoluut de vernieuwde Jack Daniel’s stage binnenlopen”, vervolgt Gijs. “Voorheen speelden daar hoofdzakelijk bands die al een regulier optreden verzorgden op Paaspop. In de Jack Daniel’s area gaven zij nog een extra, veelal akoestisch optreden. Vorig jaar hebben we voor het eerst nog een aantal unieke bands aan dat programma toegevoegd. Dat was zo’n succes dat we het programma van dit podium dit jaar uitgebreid hebben. De Jack Daniel’s stage is echt cutting edge, dé plek voor de muziekliefhebber om nieuwe bands te ontdekken.”

Genoeg te horen, zien en beleven dus op Paaspop. Vooral als je af en toe afwijkt van de gebaande paden. Wat moeten we dit jaar absoluut op onze planning zetten?

Gijs: “De danceliefhebber zou zeker eens moeten gaan kijken bij Infectious Grooves op zondag in de Masters of Rock. Infectious Grooves is het funkproject van Mike Muir, die op de Paaspop-zaterdag met Suicidal Tendencies op hetzelfde podium speelt. Of check op zondag La Caravan Passe; Oost-Europees feesten volgens vijf prettig gestoorde Fransen.”

Siem: “De opbouw zaterdagavond in de Extrema area is erg vet. Ik denk dat levende legende Derrick May zo geprogrammeerd staat tussen Josh Wink en Dave Clarke dat hij een wereldset gaat weggeven. Verder ben ik erg benieuwd naar gabberproducer Promo die gaat hiphoppen met Promo & Friends en met Aux Raus Deluxe wordt het ook geheid keihard feesten. Zondag is het de beurt aan de electro-mishmashers van D.I.M., Erol Alkan en Mehdi om de tent uit elkaar te trekken. Buiten Extrema moet je zeker eens gaan kijken bij Peter Pan Speedrock, de huisband van Paaspop. Stagediven is helaas verboden, maar het dak zal er zeker afgaan. Tot slot, Bonaparte; vrolijke electropop met live instrumenten. Ze staan in de Restolounge en zijn bekend van de legendarische Berlijnse afterparty’s in Bar 25. Bizarre verkleedpartijen, halfnaakte vrouwen met baarden,... je bent gewaarschuwd!”

txt Rob de Bruyn
imgs Paaspop archief
Advertentie
Party Tips