Features + Interviews
Q&A D-Block & S-te-Fan || Muzikale broers

Q&A D-Block & S-te-Fan
Muzikale broers

05 augustus 2011
Ze zijn het meest bekend om hun hit Music Made The Addict, hadden een eigen X-Qlusive avond in januari dit jaar en zijn uitgeroepen tot het beste hardstyle duo van 2010. We hebben het hier natuurlijk over D-Block & S-te-Fan.

Jullie hebben een topjaar achter de rug, hoe gaan jullie dat niveau dit jaar hoog houden?
“We hebben inderdaad niets te klagen over wat er het afgelopen jaar allemaal op ons pad is gekomen! Zoveel moois dat het gevoel eigenlijk niet echt te omschrijven is. We kunnen alleen maar heel erg blij zijn dat we de kans hebben gekregen met onze muziek al deze mooie momenten mee te maken!”

Hoe vet was het om jullie eigen XQ te hebben? Hoogtepunt?
“Vooraf hadden wij het hierover met enkele van de artiesten die ons voor waren gegaan. Die hadden ons al gezegd dat het niet vetter wordt dan die avond, maar als je volop in de voorbereidingen zit ben je daar nog niet echt mee bezig. Als je op de avond zelf dan die hal binnenloopt voor de soundcheck en om het uiteindelijke resultaat te zien, dan ga je het al veel beter begrijpen. Als dan uiteindelijk die hele hal vol staat dan krijg je een magisch gevoel en blijkt dit inderdaad het hoogtepunt uit je carrière.”

Daarnaast zijn jullie uitgeroepen tot beste hardstyleduo van de wereld?
“Op de avond van ons uitverkochte feest in Outland hoorden wij dat we als hoogste hardstyleduo in de DJ Mag Top 100 terecht waren gekomen. Die waardering van de fans is natuurlijk super! Daar zijn wij ze ook enorm dankbaar voor, want op deze manier kunnen wij onze hobby ten volste uitoefenen. Eind juli begint de stemming voor de DJ Mag weer. Allemaal stemmen hehe!”

Jullie doen alles samen, brengt dat ook problemen met zich mee?
“Eigenlijk niet echt, en de problemen die er wel eens kunnen ontstaan nemen niet de overhand op de voordelen die we hebben als duo. Alles gaat bij ons in goede harmonie en we hebben hele duidelijke afspraken. Zie het als een "brotherhood in music" je accepteert dingen van elkaar en respecteert bepaalde keuzes, dan is het allemaal erg prettig werken.”

Denken jullie er wel eens aan om als soloartiest verder te gaan?
We zullen in de hardstyle sowieso niet solo gaan optreden. We zijn dit samen begonnen en blijven dat ook doen, gewoon omdat we het veel te leuk vinden om samen on stage te staan en het raar zou zijn om na vijf of zes jaar samen optreden plotseling alleen daar te staan.”


Vrouwelijke luisteraars vinden niet alleen jullie muziek leuk, wel eens ‘last ‘ van?
“Het valt allemaal reuze mee. In Nederland zijn de feestgangers erg nuchter. In het buitenland doen we weleens signings en dan staan er serieus mensen twee uur in de rij voor een handtekening en een foto. Nederlandse jongens komen wel een hand geven of op de foto, maar vrouwen zijn toch vaak wat terughoudender. Last hebben we er in ieder geval niet van; Beter zo dan dat ze er behalve de muziek niks aan vinden toch?”

Dee-Block & S-te-Pack is een geniale formatie, dus waarom zien we die zo weinig samen?
“Het is allemaal begonnen als geintje voor Thrillogy, eigenlijk was het eenmalig. Door de respons op de act kregen we een hoop aanvragen. Het is lastig om te programmeren met onze volle agenda's. We hebben besloten om hem alleen te doen in combinatie met een boeking ernaast van D-Block & S-te-Fan en Deepack. Zo zijn we al op de party en kunnen we de acts combineren. We hebben nooit onder deze naam muziek uitgebracht en het is ook niet ons doel om hier een steady live act van te maken, dit moeten we speciaal houden.”

Is de populariteit van hardstyle blijvend denken jullie?
“We zien hardstyle niet echt meer verdwijnen uit de dancecultuur nee, daarvoor is het te groot. Er zullen ook altijd mensen zijn die deze stijl in hun hart sluiten en ‘s weekends lekker los willen gaan. Of het nog groter gaat worden in het buitenland is op dit moment een belangrijk punt. Het is natuurlijk erg jammer dat mensen in vele landen net zo gek zijn op deze muziek als wij, maar niet eens één keer per jaar in de omgeving naar een hardstylefeest kunnen. Het zou mooi zijn als we iedereen wereldwijd kunnen laten genieten van hardstyle.”

Over tien jaar zijn D-Block & S-te-Fan bekend om hun…
“Waarschijnlijk zullen mensen ons dan nog kennen van Music Made The Addict, haha! 'Dat zijn toch die jongens vanne...' En verder hebben we eigenlijk geen idee. We zijn in ons hoofd ook niet bezig met geschiedenis schrijven. We willen gewoon genieten van het werken aan muziek en optreden en het liefst zo lang mogelijk!”

D-Block & S-te-Fan staan o.a. op Dance Valley (6 augustus, Spaarnwoude) en Outdoor Stereo Festival (20 augustus, Hoorn).

txt: Pim Dijkgraaf
imgs: D-Block & S-te-Fan archive
Advertentie
Party Tips