Features + Interviews
Q&A Adriatique || Het Zwitser party gevoel

Q&A Adriatique
Het Zwitser party gevoel

03 mei 2013
Adrian Shala en Adrian Schweizer zijn de twee drijvende krachten achter Adriatique. Niet voor niets is het Zwitsers dj-duo opgemerkt door Diynamic labelbaas Solomun. Inmiddels reizen zij de hele wereld over en zijn ze uiteraard op zaterdag 18 mei te bewonderen tijdens het Diynamic Festival in het Arena Park in Amsterdam. Dance.nl trok ze even aan de mouw.

Hoe is jullie samenwerking begonnen?
"We kwamen elkaar vaak tegen tijdens optredens en voelden ons aangetrokken tot elkaars sound. We stonden allebei nog aan het begin van onze carrière, dus besloten we uit te proberen hoe het zou zijn als we samen zouden werken."

Jullie voornamen zijn hetzelfde, maar wat is het grootste verschil tussen jullie en jullie muziek?
"Het klinkt raar als je een duo bent, maar we zijn twee totaal verschillende mensen en hebben een hele andere kijk op dingen en verschillen vaak van mening. Maar dat maakt het juist interessant voor ons als artiesten."

Wie is Adriatique?
"Dat kunnen we moeilijk onder woorden brengen. Ik denk dat iedereen voor zichzelf moet beslissen wie wij zijn door naar onze muziek te luisteren. We hebben een muzikale achtergrond met veel verschillende invloeden. Soms is onze muziek heel jeugdig, maar soms ook juist heel volwassen."

Hoe zijn jullie bij Diynamic terecht gekomen?
"Dat ging heel natuurlijk. Het begon allemaal door de samenwerking met onze goede vriend Charles, beter bekend als Thyladomid. Nadat we samen een track hadden geproduceerd voor het sublabel 2DIY4 van Diynamic mochten we een andere track produceren voor het moederlabel Diynamic Music. Daarna werden we uitgenodigd voor de Diynamic Nights tijdens het Bermuda Festival en in de Berlijnse club Ritter Butzke. We leerden iedereen van Diynamic kennen en hadden een onvergetelijke tijd. Het voelde gewoon perfect vanaf het eerste moment en we kregen de kans om deel uit te maken van de familie."

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F86209761&show_artwork=true"></iframe>

Waarom wilden jullie deel uitmaken van deze ‘familie’?
"Nou... We zijn meer gekozen. Of nou ja, zoals we al eerder zeiden, het ging heel natuurlijk. Daar is Diynamic ook om bekend. Het is ooit gewoon begonnen en is langzaam aan gegroeid. Je brengt niet alleen muziek naar een label maar je maakt deel uit van een hechte groep, vriendschapsband, familie of hoe je het ook wilt noemen."

Hoe voelt het om deel uit te maken van de crew?

"Geweldig! We mogen deel uitmaken van iets geweldigs. Het is altijd bijzonder als er bijvoorbeeld een Diynamic Night is waar we met z’n allen optreden. Toen we in Miami moesten draaien zaten we met z’n allen in een grote villa. Dat was 'one hell of a week' haha! Daarom kijken we ook enorm uit naar het Diynamic Festival waar we met iedereen zullen staan!"

Wat vinden jullie van het concept van Diynamic Festival?
"Het is gewaagd. Niet ieder label heeft de kans of het lef om zoiets te doen. Amsterdam is de perfecte plek om dit neer te zetten. Het is een geweldige stad. Er zijn zoveel mensen geïnteresseerd in elektronische muziek en we hebben heel veel fans daar. De Diynamic feesten van ADE staan nog op ons netvlies gebrand. Onvergetelijk!"

Hoe is de scene in Zurich eigenlijk? Zijn ze daar net zo dol op elektronisch muziek?
"Eigenlijk is de scene hier best groot, al is het land best klein. Zurich’s nachtleven heeft veel te bieden. Goede line-ups in clubs, top geluidsinstallaties en warme mensen. En dit groeit nog altijd. Je zou er eens langs moeten komen!"

txt Suzan Yucel
imgs Adriatique archief

Advertentie
Party Tips