Features + Interviews
Q&A DJ Zany

Q&A DJ Zany

01 oktober 2008
De 34-jarige Raoul van Grinsven wordt ook wel ‘de koning van de hardstyle’ genoemd. De voormalige Shadowlands Terrorist heeft na jaren van keihard werken de absolute wereldtop in de hardstyle bereikt. Naast zijn immer bejubelde dj-sets en fabuleuze producties runt hij ook nog eens een eigen label (Fusion Records) en is hij druk bezig met het afronden van zijn allereerste artiestenalbum. Bovendien is hij één van de drie uitverkoren artiesten die een stage mogen hosten op Thrillogy in de Brabanthallen, Den Bosch. De hoogste tijd om bij te praten met de sympathieke Brabander.

We spreken Raoul begin september, de periode nadat hij een belachelijk drukke zomer achter de rug heeft. Maar de agenda is alles behalve leeg. Zoals gesteld is Raoul een dj wiens weekenden nimmer zonder boekingen zitten, waarbij het hoogtepunt van dit najaar ligt op zaterdag 1 november, tijdens de tweede editie van Thrillogy. Hier zal Raoul te midden van al zijn fans en favoriete collega’s in het zonnetje worden gezet, waarbij hij de ruimte krijgt om zijn stijl volledig tot bloei te laten komen.

Hi Raoul, we kunnen rustig stellen dat je opnieuw een topjaar beleeft. Hoe ervaar je 2008 zelf met alle hectiek rond je persoon en je Fusion-imperium?
“Ik moet zeggen dat ik er volop van geniet! Lekker veel in de studio (momenteel worden er nieuwe gebouwd) aan mijn album werken en lekker veel draaien hier en daar! Daarnaast komt er nog eens een kleine rakker bij kijken, dus relaxter wordt het er niet op hahaha!”

Hoe ziet jouw weekindeling er tegenwoordig uit? Kun je nog wel momenten van rust pakken?
“Zoals ik al zei, ik heb het nu heel druk in de studio, met de voorbereiding etc. voor mijn album. Dus maandag tot en met vrijdag middag zit ik er wel aan te werken. In het weekend is het vaak vliegen en autorijden en uiteraard een berg tracks draaien!!!”

Je bent één van de drie uitverkorenen om Thrillogy 2008 te hosten. Is dat iets bijzonder voor je na alles wat je bereikt hebt. En zo ja, waarom?
“Natuurlijk is dit zeer speciaal! Ik zie het toch weer als een soort solo, maar nu zijn het drie dj’s, in drie hallen. Dus je kan weer een geweldige avond in elkaar schroeven! Ik vind het heel mooi om zo’n avond te doen, omdat je dan een mooie lijn kan gaan trekken hoe en wat, wanneer je dingen gaat doen etc.”

Je verklaarde onlangs in Decibel Magazine dat je debuutalbum aanstaande is, met daarop zoals je het zelf zei ‘leuke uitstapjes’. Wat kunnen we naast beukende hardstyle dan verder verwachten, en wat wordt de titel van het album?
“De titel wordt bekend zodra je bij Thrillogy binnenkomt! Het is natuurlijk wel een album met het volop beukend werk, waar zo hier en daar een twistje aan gegeven is...”

Hoe denk je de avond zelf te gaan ervaren? Je hebt immers vaker solo-avonden mogen hosten. Wordt Thrillogy 2008 nog iets speciaals voor je?
“Het wordt één grote topavond, dat weet ik zeker! Ik zorg voor de muziek, jullie voor de sfeer!!! Tot dan!”

txt Onno Schram
Advertentie
Party Tips
  • zaterdag 9 februari
    Free Your Mind presents Sasha & John Digweed (Warehouse Edition)
    Elementenstraat, Amsterdam