Features + Interviews
Q&A Ferry Corsten || Creatieve pionier in de nieuwe wereld

Q&A Ferry Corsten
Creatieve pionier in de nieuwe wereld

03 juni 2013

Eén van Nederlands grootste trance-pioniers staat nog altijd aan de top. Dat bewees Ferry Corsten vorig jaar nog met nieuw album WKND, maar ook met de talloze gigs die hij deze dagen doet. Niet voor niets is hij dit jaar dé main act op Electronic Family, tijdens een verblijf in Amerika spreken we de Rotterdammer kort maar krachtig over deze aankomende zomerclimax.

ferry corstenMiami, Dallas, Houston, New York.. je beleeft drukke dagen in Amerika. Hoe beleef je deze gigs nu Amerika helemaal overstag is gegaan qua dance/EDM?
“Ik vind het echt fantastisch hoe de Amerikanen reageren op de muziek. Ze zijn altijd zo enthousiast en gaan er helemaal in op. Hoe beter het publiek reageert op de muziek hoe leuker ik het ook vind om te draaien.”

In de VS presenteerde je onlangs ook New World Punx, je project met Markus Schulz. Hoe kwam dit tot stand?
“Vorig jaar heb ik een aantal keer back to back met Markus gedraaid en hebben we samen ook twee tracks gemaakt, Stella en Loops & Tings. Dit voelde zo goed dat we dachten ‘laten we dit vaker doen!’. De naam New World Punx komt trouwens van Markus’ track The New World en mijn track Punk.”

Wat is het resultaat van de samenwerking? Volgen er ook releases? En zullen jullie in de toekomst meer gigs gaan doen? (ook in NL?)
“Er staan zeker nieuwe releases gepland, maar ik kan hier nog niet te veel over zeggen. Ook zullen we meer shows gaan doen als New World Punx, maar ook hier kan ik nog niets over kwijt. Ik zou zeggen houd het online goed in de gaten…”

Je staat als headliner op Electronic Family. Hoe belangrijk is deze gig voor jou?
“EF is voor mij een van de belangrijkste shows als het gaat om Nederland. Je merkt dat de fans hier echt voor de muziek komen en dat het liefhebbers zijn. Daarom is het voor mij wel een eer om hier als headliner te staan.”

Kun je aangeven wat er precies voor zorgt dat er zo'n onderlinge band is?
“Ik denk dat dit echt door de muziek komt. Trance heeft altijd al een hele sterke achterban gehad die als een soort familie achter de muziek staat. De artiesten, fans en organisaties voelen dit allemaal aan, wat deze band alleen maar versterkt.” 

Electronic Family 2013Wat kan het publiek van jou verwachten op EF?
“Nieuwe muziek en een dikke show!”

 

Hoe zie je trance momenteel evolueren?
“Je merkt dat de invloeden tussen de verschillende stijlen steeds groter en groter aan het worden is. House elementen komen terug in trance platen en andersom.”

 

Heeft dit invloed op jouw dj-sets en producties?
“De afgelopen jaren heb ik zoveel nieuwe productie technieken erbij geleerd dat ik veel creatiever aan het werk kan gaan. Ook merk ik dat het tempo van mijn sets een stuk lager is geworden. Waar je vroeger begon rond de 140 bpm is het nu vrij normaal als dit rond de 130 bpm is.”

 

Tenslotte, wat zijn de plannen en ambities voor de rest van dit jaar?
“Nieuwe platen uitbrengen, veel shows over de wereld geven en natuurlijk blijven doorgaan met Corsten’s Countdown!”

 Electronic Family: zaterdag 20 juli, Amsterdamse Bos. Er is een winactie voor dit festival! 

 

txt Nico van der Plas
imgs Ferry Corsten archief

Advertentie
Party Tips