Features + Interviews
Q&A Gregor Salto || Een zomer vol Salto Sunshine

Q&A Gregor Salto
Een zomer vol Salto Sunshine

21 juni 2013

Nederlandse dj’s doen het goed in het buitenland, zo ook dj/producer Gregor Salto. Met een lijst aan succesvolle tracks én een ASCAP Latin award op zak werd het tijd om deze van oorsprong Haarlemse dj weer eens te ondervragen over zijn passie voor muziek en aankomende projecten. Tijdens zijn verblijf in Australië nam hij uitgebreid de tijd voor een interview met Dance.nl.

Bijna tien jaar na jouw grote doorbraak in 2004 ben je nog steeds aan top, wat is er veranderd ten opzichte van toen?
“Er is ontzettend veel veranderd sinds die tijd. Sowieso qua sound, maar ook qua performance. Wat betreft de sound hebben we natuurlijk allemaal meegemaakt dat de house van heel sfeervol naar wat harder is gegaan. Ik ben daarin uiteraard meegegaan, maar altijd met mijn eigen 'signature'. Wat betreft het draaien, het publiek is in de loop der tijd wat meer gaan verwachten van de dj. Het alleen maar platen aan elkaar mixen is niet meer van deze tijd.”

Kun je nog wat meer vertellen over jouw ‘signature’?
“Mijn sound is uniek, de Salto sound heeft invloeden vanuit allerlei stromingen waaronder Latin, waar ik enigszins om bekend sta. Zoals ik al eerder aangaf is mijn muziek nu meestal wat harder dan voorheen.”

Je hebt een druk schema: je hebt laatst in de studio gezeten en in je agenda staan veel feesten in binnen- en buitenland. Kun je vertellen waar je op dit moment veel mee bezig bent?
“Momenteel ben ik vooral veel aan het toeren. Ik kom net terug uit Azië, Australië en de Verenigde Staten. Mijn studiotijd plan ik daar omheen. Ik werk aan veel verschillende platen en daarnaast staat er natuurlijk een drukke zomer voor de deur. Kortom, veel
draaien en veel produceren.”

Recente producties zijn een succes te noemen. Komen er binnenkort nieuwe tracks uit of richt je je op het draaien?
“Nee, ik richt mij zeker niet alleen op het draaien. Produceren is mijn passie. Hiermee is het ook allemaal begonnen. Later ben ik pas gaan draaien. Er komen binnenkort weer een aantal platen uit. Houd mij maar goed in de gaten!”

Je hebt al met veel grote artiesten samengewerkt (J.Lo, Axwell, Pitbull etc.) Wie staat er nog op jouw lijstje?
“Ik zou heel graag willen werken met Rihanna, Beyoncé en Alicia Keys.“

Je komt snel naar Nederland voor een aantal gigs, onder andere Free Festival – The Original op 7 juli. Wat kunnen we verwachten van jouw set op dit fesitval?
“Ik ga lekker zomers draaien: Salto Sunshine!”

Wat vind je van het concept van een gratis festival als Free Festival – The Original?
“Ja, super natuurlijk! Hoewel ik het ook niet gek vind wanneer er voor een goed festival entree gevraagd wordt. Maar het is natuurlijk top wanneer het mogelijk is een evenement gratis aan te bieden.”

Hoe vind je het Nederlandse publiek tijdens zo’n festival?
“Het Nederlandse publiek is natuurlijk veel gewend en daardoor moet je als dj hier wel harder werken om mensen aan het dansen te krijgen. Waar op andere plekken in de wereld de mensen sowieso helemaal los gaan, is dat hier toch anders. Daarmee wil ik niet zeggen dat het Nederlandse publiek minder is. Wij Nederlanders zijn denk ik wat kritischer, juist omdat we al zo lang meegaan in dit genre.”

Hoe zorg je dat je boeiend blijft voor het publiek?
“Ik blijf mijzelf continue ontwikkelen. Verder probeer ik altijd goed het publiek aan te voelen. Ik ben perfectionistisch en wil daardoor altijd het beste van mijzelf geven.”

Je hebt al veel meegemaakt de afgelopen jaren. Wat was tot nu toe een hoogtepunt uit jouw carrière?
“Elke keer dat mensen een van mijn tracks te gek vinden is een hoogtepunt!”

Hoe zie jij jezelf over vijf jaar?
“Hopelijk vijf jaar ouder en wijzer en gelukkig! Ik denk dat ik over vijf jaar over de hele wereld draai en tracks maak voor diverse artiesten.”

Tenslotte: Heb je nog een leuk nieuwtje die je met ons wilt delen?
“On the side maak ik ook nog rustige 'soulful' tracks. Onlangs is mijn nieuwe single Count On Me met Mavis Acquah uitgekomen in Zuid Afrika.”

Gregor Salto staat zondag 7 juli op Free Festival-The Original en draait daarnaast op veel andere feesten in Nederland zoals Latin Village Festival. Volg hem op www.gregorsalto.com.
Er is een winactie voor Free Festival - The Original en voor Free Festival - The Harder Styles

txt Sharon Martens
imgs Gregor Salto archief 


Advertentie
Party Tips