Features + Interviews
Q&A Hadley || Talentvol vocalist op weg naar de top

Q&A Hadley
Talentvol vocalist op weg naar de top

23 mei 2012
Ze werkte samen met flinke namen als Serge Devant, EDX en onze eigen Richard Durand en met haar zonwarme stemgeluid weet ze menig liefhebber van elektronische muziek aan de speaker te kluisteren. Tracks als Dice en Addicted wisten binnen no-time vele dancecharts te veroveren en het ziet er naar uit dat de aankomende single Everything dat ook gaat doen. Hoog tijd voor een gesprek met dancevocalist en songwriter Hadley!

We zijn bijna op de helft van 2012, hoe is het jaar tot nu toe voor je geweest?

“Echt goed! Ik heb een hoop nieuwe muziek uitgebracht dit jaar, waar ik erg enthousiast over ben. Ook ben ik begonnen samen te werken met verschillende producers, zoals EDX. De track Everything, van EDX’ album On The Edge wordt op dit moment klaargestoomd voor de single release en we zijn voorbereidingen aan het treffen voor een video shoot in Las Vegas. Erg spannend!
Voor mij draait het dit jaar allemaal om het maken van betere tracks, het samenwerken met verschillende, geweldige producers en het uitbrengen van mijn eigen muziek. Ik ben eindelijk met labels in gesprek over het uitbrengen van mijn eigen tracks.”

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/--YAYFClu4g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Waar komt jouw liefde voor elektronische muziek vandaan?
“Ik kom uit Atlanta, Georgia en ik woon nu acht jaar in New York. Het begon allemaal in Atlanta, een paar jaar geleden. Ik was bezig met het samenstellen van een rockband en ik kwam er al gauw achter dat het niet mijn ding was. Vervolgens beantwoordde ik een advertentie van iemand die een vocalist zocht en voor ik het wist maakte ik deel uit van een live drum 'n bass en breakbeat band, vier jaar lang. Na die periode verhuisde ik naar New York en begon ik housemuziek op te zoeken. Met breakbeat kun je gewoon een paar woorden nemen en deze twee minuten lang herhalen. Met house ontdekte ik dat ik volledige songs kon schrijven en dat de dj’s deze volledige songs echt waardeerden. Vanaf dat punt begon mijn carrière en ontmoette ik Serge Devant, een belangrijke relatie. We ontmoetten elkaar via Myspace een aantal jaren geleden, toen hij bezig was met zijn eerste album. Vervolgens hebben we, samen met Danny Inzerillo, Addicted en een paar andere nummers geschreven. Zo begon het.”

Je tracks staan voornamelijk in het teken van de liefde. Wie of wat is je grootste bron van inspiratie?

“Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit persoonlijke ervaringen. Ik denk dat het daarom zo makkelijk is om altijd terug te vallen in songs die over liefde gaan. Ik hou van schrijven over ervaringen met andere mensen. Mensen en momenten, zou ik zeggen. Het vangen van dat moment wanneer iemand zich leeg voelt van binnen of opgeslokt wordt door een gedachte of simpelweg niets. Ik hou van de kracht van het niets.”

Samen met Nederlander Richard Durand maakte je de prachtige trancetrack Run To You. Hoe is deze samenwerking ontstaan?

“Onze managers brachten ons bij elkaar. Ik had tot dan voornamelijk housemuziek gemaakt, maar ik was zeker een fan van Richard. Ik luisterde naar de track en was er helemaal weg van. Ik wilde er zeker aan werken en zo introduceerden onze managers ons aan elkaar. Ik kwam er op kerstavond achter dat Richard de final vocals wilde hebben, dat was geweldig. Mijn familie heeft het me waarschijnlijk niet in dank afgenomen dat ik die avond de studio indook, haha! Richard en ik hadden elkaar nog niet echt ontmoet, totdat hij naar New York vloog om de muziekvideo op te nemen. Hij is een geweldige kerel, we hebben het tof gehad.”

Kunnen we meer trance-collaboraties van jou verwachten in de toekomst?

“Toevallig werk ik momenteel aan twee trance tracks, met twee namen die aardig groot zijn in de scene. Ik heb voornamelijk housemuziek gemaakt en voor sommige mensen is een trancetrack echt taboe. Dan vragen ze: ‘Hadley, je bent een housezangeres, wat doe je?’ Zij zullen van een koude kermis thuiskomen. Ik werk met verschillende producers samen en voor mij draait het om het creëren van een geweldige track. Het maakt me niets uit of dat trance, breakbeat, pop of rock is. Het gaat om samenwerken met verschillende, getalenteerde mensen. Verwacht dus zeker meer trance van mij!”

Over samenwerkingen gesproken, staat er nog iemand op je wishlist?
“Zeker. Voor mij gaat het om de samenwerking en de kunst, dus ik maak me geen zorgen over het overschrijden van grenzen. Ik zou graag willen samenwerken met jongens als Eminem, Timbaland, Infected Mushroom en Coldplay. Ook lijkt het me tof om de chemie te zien met artiesten als Kosheen en Dirty South. Er is absoluut geen gebrek aan talentvolle producers en artiesten, dat is zeker."

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ScxcS6EJyb8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Je zet momenteel grote stappen in de EDM-industrie. Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

“Over vijf jaar verwacht ik dat je veel meer over mij weet dan enkel de muziek. Muziektechnisch gezien verwacht ik een aantal albums uit te brengen op mijn eigen label en verwacht ik te touren met een live band. Ik mis die live-elementen! Ik zie ook een grote kans om verder te groeien in iets dat groter is dan enkel muziek, daarin ga ik evolueren de komende jaren. Het mooie van een artiest is dat je met een bepaald element een miljoen richtingen op kunt gaan. Daar begin ik me nu op te focussen.”

Kun je ons iets vertellen over een aankomend debuutalbum?
"Ik wist lange tijd niet of ik in zee zou gaan met een label of mijn muziek zelf uit zou brengen, aangezien ik zelf bij een platenmaatschappij heb gewerkt en je zelf ziet hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Dat gedachteproces liet me wachten om te beginnen met mijn eigen muziek, maar dit jaar ga ik zeker werken aan mijn eigen platen en ik hoop dat mijn eerste solo-album aan het einde van dit jaar of in de lente van volgend jaar in de schappen ligt. Hou me in de gaten!"

Meer info, tourdata en updates op de website van Hadley.

txt Patrick Kannberg
imgs Hadley archief

Advertentie
Party Tips