Features + Interviews
Q&A Hardsoul || De housebroers zijn terug

Q&A Hardsoul
De housebroers zijn terug

09 juli 2013

Na 100 platen en heel wat hits komt Hardsoul (Roog en Greg van Bueren) op 15 juli met een officieel album. De twee broers werken al heel wat jaren samen en hun liefde voor house gaat ver terug in de tijd. De trend in house was de laatste paar jaar EDM en nu er weer ruimte is voor muzikale dansmuziek vindt Hardsoul de tijd rijp om een album uit te brengen. Met dance.nl spreekt het duo over hun zelfgetitelde album en het Hardsoul live concept.

Hebben jullie er lang over nagedacht om een album te maken?
Roog: “De trend in house was de laatste paar jaar EDM en met deze sound hebben wij helemaal niks. Wij wachten dan gewoon rustig af tot de mensen weer klaar zijn voor soulvollere muziek. Gelukkig is de tijd weer rijp voor onze sound en daarom vinden wij het een goed moment om een album uit brengen. Het is natuurlijk ook vreemd dat je als act al heel veel platen hebt gemaakt, maar nog nooit een album. Het moest er maar eens van komen.”

Een album met een zomers geluid lijkt ook precies op het juiste moment te komen. Is het de bedoeling geweest om het album in de zomer uit te brengen?
Roog: “Er is geen specifieke reden geweest om het album in de zomer te releasen, hij was nu gewoon af. Maar.. met de zon erbij klinkt het natuurlijk net even wat lekkerder. Het zit stiekem in ons DNA om zomerse muziek te maken.”

Een aantal bekende Nederlandse artiesten, waaronder Ben Saunders en Candy Dulfer, hebben meegewerkt aan het album. Hoe zijn jullie op deze artiesten gekomen?
Greg: “Voor onze act Hardsoul live willen wij alleen met de beste muzikanten van Nederland werken. De artiesten die op ons verlanglijstje stonden, hebben we benaderd en zij hebben gelukkig allemaal ja gezegd. Wij vinden het echt super fijn dat zij ook met ons willen werken. Het vervelende is dat we wel gelijk door het lijstje heen zijn, maar we werken nu wel met artiesten die wij te gek vinden in Nederland.”

Zijn er nog buitenlandse artiesten waarmee jullie een keer willen samenwerken?
Roog: “Er zijn natuurlijk wel artiesten die wij erg bewonderen en waarbij we hopen daar ooit nog een plaat mee te mogen maken. Eigenlijk alle grote soul- en funklegendes. De meesten leggen het loodje de laatste jaren, dus we mogen wel een beetje gaan opschieten! Wij zijn opgegroeid met jaren ’80 disco en D-train is ook wel echt een held voor ons. Via een vriend van ons is hij op ons pad gekomen en het was echt te gek om met hem te mogen werken.”

Hoe is de samenwerking tussen jullie als broers zijnde?
Greg: “Geen commentaar haha! Nee hoor, je hebt vaak maar een half woord nodig en de ander weet precies wat je bedoelt. Dat is zeker een voordeel, maar aan de andere kant is het af en toe te dichtbij. Soms is het ook gemakkelijk om op afstand met iemand te werken."
Roog: “Bij het maken van het album verliep de samenwerking heel soepel. We zijn iets korter dan een jaar met het album bezig geweest.”
Greg: “We zijn nog nooit zo snel geweest. Normaal zijn wij de langzaamste producers op het westelijk halfrond, maar we zaten lekker in de flow.” Roog: “Time flies when you're having fun!”

Ook achter de draaitafels zijn de taken tussen het duo goed verdeeld. Ze proberen allebei hun eigen energie te geven en ze staan erom bekend dat zij helemaal opgaan in hun dj-set.
Roog: “Je moet niet als een zoutzak achter die draaitafels staan, je moet het met overtuiging doen en er een feestje van maken.”

Hardsoul live op XO Live
De act Hardsoul live is aanstaande zaterdag te zien op de mainstage van XO live. Hardsoul live is niet alleen Roog en Greg achter de draaitafels. Wat het uniek maakt is dat zij bekende Nederlandse artiesten met zich meebrengen. Op XO Live zijn dit Alain Clark, Berget Lewis, saxofoniste Susanne Alt en het gospelkoor Choir. Het belooft een spectaculaire liveshow te worden.
Roog: “Als extra toevoeging hebben wij heel lang gewerkt aan een licht –en videoshow. Het licht en de videowall zijn geprogrammeerd op onze muziek. Het is een echte live show en dat is hopelijk de meerwaarde die wij brengen.”

XO Live: zaterdag 13 juli aan het strand van Aquabest.

txt Denise Hobers
imgs Hardsoul archief & APE archief

 

Advertentie
Party Tips