Features + Interviews
Q&A John Digweed

Q&A John Digweed

21 oktober 2009
John Digweed, dat is de man van Bedrock, van Sasha, van de Britse sound, van de eerste generatie dj-supersterren die de wereld over vloog. En hoewel zijn roem tegenwoordig wordt geëvenaard door vele andere dance-helden, heeft ook Digweed nog altijd een reputatie om rekening mee te houden. Dit jaar vierde de Brit het elfjarige bestaan van zijn label Bedrock, net als vorig jaar bij de tiende verjaardag, met een ijzersterke mixcd. Deze presenteert hij op het ADE in club Panama tijdens een speciale Bedrock-avond -voor APE Magazine reden genoeg om hem even aan een kort Q&A te onderwerpen.

Hoe belangrijk was het om, na mixalbum Bedrock Past Present Future van vorig jaar, nu een nieuwe compilatie uit te brengen?

“Tien jaar is echt een mijlpaal, het was dus goed om een aantal oude tracks te laten remixen, een mooie manier om terug te blikken. Dit jaar heb ik het anders aangepakt. Op Bedrock 11 zijn 28 van de 38 tracks nog niet uitgebracht. Kijk bijvoorbeeld uit naar nummers van Mutant Clan (Timo Maas en Santos), Marco Bailey, James Zabiela, Rowdent en Alex Dolby, om er een paar te noemen.”

Zou je kunnen zeggen dat er op Bedrock 11 vooral vooruit wordt gekeken?

“Ja, dit is het nieuwe Bedrock-geluid. Ik heb alle tracks zelf getekend en ik denk dat ze een hoop verschillende stijlen omvatten -je zult ze afzonderlijk op een hoop uiteenlopende dansvloeren terughoren.”

Denk je nog weleens terug aan de hoogtijdagen van Bedrock, begin deze eeuw, toen het leek alsof iedereen naar progressive luisterde?

“Dat was een geweldige tijd, maar ik vind het op dit moment belangrijker om in de toekomst te kijken. Daarom verandert en beweegt elke release die we doen mee met de tijd.”

In hoeverre laten jullie je hierbij beïnvloeden door op het moment populaire stijlen als minimal techno en deephouse?
“Het Duitse geluid heeft een grote impact gehad op dj's, producers en labels in allerlei genres. Mij maakt het niet zo veel uit waar nummers zijn gemaakt, zolang de kwaliteit maar hoog is. Bedrock heeft ook gewoon een geweldig jaar gehad, met opvallende tracks van Guy J, Smith & Selway en Alan Fitzpatrick. Ik denk dat een hoop mensen enthousiast zullen zijn door de hoeveelheid killer tracks op Bedrock 11.”

Heb je op het ADE nog andere plannen naast de Bedrock labelavond?

“Ik denk dat ik nog wel een paar meetings pak, maar over het algemeen draait het wel om deze avond. Wanneer mensen van over de hele wereld samen komen wil ik wel het label en dj Guy J goed presenteren. Het lijkt ook alsof het ADE elk jaar groter wordt; dat is goed nieuws voor de scene en de hele muziekindustrie. Voor mij wordt het de eerste keer, maar de mensen die ik erover heb gesproken zeiden dat er veel goed werk wordt gedaan -een goede ontwikkeling, als je bedenkt dat het hoog tijd werd dat de industrie de koppen bij elkaar stak.”

John Digweed staat zaterdag 24 oktober in de Panama, samen met labelgenoot Guy J.

txt Nico van der Plas
img Jerami Johnson
Advertentie
Party Tips