Features + Interviews
Q&A Kollektiv Turmstrasse || Het voelt goed bij Diynamic

Q&A Kollektiv Turmstrasse
Het voelt goed bij Diynamic

25 april 2013
Christian Hilscher & Nico Plagemann, oftewel Kollektiv Turmstrasse, resideren in Hamburg. En wanneer je aan Hamburg denkt, denk je aan Diynamic. Het mag daarom geen verrassing zijn dat het duo verbonden is aan het label en zaterdag 18 mei één van de blikvangers is op Diynamic Festival in het Arena Park in Amsterdam. "We voelen ons altijd erg welkom in Amsterdam!"

Jullie draaien deze zomer niet zo vaak in Nederland, alleen tijdens Diynamic Festival en tijdens Loveland, is dat een bewuste keuze?
"We draaien inderdaad een stuk minder dit jaar tijdens de zomer. We hebben besloten om de studio in te duiken en te werken aan nieuwe muziek en projecten."

Hoe zijn jullie bij Diynamic terecht gekomen?
"We zijn al een hele lange tijd erg close met Diynamic. Martin Stimming is een paar jaar een 'studio vriend' geweest. H.O.S.H. en Solomun waren onze eerste contacten in Hamburg en we zijn allemaal daar samen opgegroeid. Het is meer dan alleen maar een contract met een bookings agency of een label. We hebben namelijk een hele hechte vriendschap. Voor ons was de keuze voor Diynamic daarom snel gemaakt: we voelden ons er goed bij."

Jullie hebben niet een typische Diynamic sound, is dat jullie kracht binnen de crew?
"Misschien, maar wij vinden niet dat er echt een typische Diynamic sound is. We voelen ons juist deel uitmaken van een open minded familie. Door de huidige focus komen er juist spannende dingen voort uit Diynamic."

Wat is het verschil als jullie een dj set of een live performance doen?
"Als dj's willen we hetzelfde gevoel creeëren als onze live sets. Het voelt ook altijd goed om muziek te draaien van andere producers. Maar we zijn er nog lang niet. We willen namelijk in de toekomst live en dj sets vaker combineren met elkaar."

Jullie werken met een iPad in plaats van mini controllers, lopen jullie altijd vooruit als het gaat om technologie?
"Oh ja! Wij zijn echte nerds. Technologie is een deel van ons leven. Het is geweldig hoe flexibel je kunt zijn tegenwoordig. Ableton was al een enorme revolutie en nu creeërt een iPad veel meer flexibiliteit dan tien mini controllers bij elkaar." 


Het is nu twee jaar geleden dat jullie laatste album uitkwam, werken jullie inmiddels weer aan een nieuwe? 
"We verzamelen altijd ideeën en interessante belevingen, dus ja... wellicht komt er een album aan ergens binnenkort."

Jullie zijn immens populair, reizen de hele wereld over en zijn onbetwist één van de beste live acts. Wat zouden jullie nog willen bereiken?
"Dank je! Op dit moment groeien we allebei enorm veel. We zijn erg dankbaar voor alle avonturen en ervaringen die we hebben gehad. De mensen die we hebben leren kennen, de vriendschappen die we hebben opgebouwd en dat allemaal samen met de muziek die we hebben gemaakt. Hoe te gek is dat? We houden van datgene wat we doen en we kijken uit naar de volgende uitdaging waar we ons op kunnen storten." 

Wat vinden jullie van het Diynamic Festival?
"Helemaal geweldig! We kijken er dan ook erg naar uit om in Amsterdam te draaien. We houden allebei heel erg van de stad. De mensen en de sfeer zijn onvergelijkbaar. We voelen ons er altijd heel erg welkom!"
Kollektiv Turmstrasse staat zaterdag 18 mei op Diynamic Festival in het ArenA Park, Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.


txt Suzan Yucel
imgs Diynamic archief


Advertentie
Party Tips