Features + Interviews
Q&A Korsakoff

Q&A Korsakoff

15 juni 2010
Lindsay van der Eng, beter bekend als dj Korsakoff, presenteerde een tijdje terug haar nieuwste album Pink Noise in de Matrixx te Nijmegen. Hoog tijd om te kijken hoe het met de charmantst ogende dj uit de hardcore scene gaat.

De afgelopen 5, 6 jaar heeft het fenomeen Korsakoff een grote vlucht genomen. Hoe voel je je daarover?
“First thought is: keihard gewerkt! Ik ben enorm blij met de positie die ik binnen de scene heb kunnen bereiken en de dingen die ik mee heb mogen maken. Het zijn cliché antwoorden maar hiervan had ik een paar jaar geleden alleen van kunnen dromen.”

Waar ben je het meest trots op?
“Het meest trots ben ik op mijn fans. Mensen van over de hele wereld die je op alle fronten supporten en waarderen is een groot goed. Dat is het hoogst haalbare als artiest.”

Wat denk je zelf dat de redenen voor het grote succes zijn?
“Doorzettingsvermogen, passie, vrouw zijn, mezelf zijn, geluk, dedication, overgave, zelfreflectie en mijn nuchtere inslag.”

Waarom denk je dat Unleash the Beast zo’n grote hit werd?
“Deze track kwam op het juiste moment in de juiste tijd. Het verwoordde muzikaal wat duizenden muziekliefhebbers voelden. Dit in combinatie met de relatie tot de grootste hardcore beweging in de wereld Masters of Hardcore maakte het succes compleet.”

Je nieuwe album Pink Noise wordt als een ‘echt Korsakoff album’ bestempeld. Hoe zou je zelf de echte Korsakoff sound beschrijven?
“Upliftend, euforisch, melodieus, 2010 en rauw”

Waarin verschilt Pink Noise met The Sound Of en Unrivalled?
“Buiten een aantal remixen en samenwerkingen denk ik dat de producties wat frisser, technischer en diverser zijn geworden. De muziek gaat naar mijn mening met de tijd mee zonder de bekende sound te verliezen.”

Met welke motivatie heb je Pink Noise gemaakt?
“Albums zijn mijn visitekaartjes, het is een reflectie van hoe ik hardcore muziek beleef en voel. De sounds van mijn album zijn min of meer een blauwdruk van de vibe van mijn dj sets. Om onderscheidend te zijn vind ik het belangrijk om een eigen sound te brengen, die universele motivatie delen alle drie de albums.”

Screwdriver, een samenwerking met DayMar, is met zijn rauwe sound en breakbeat anders dan een ‘echte’ Korsakoff track. Hoe was het om samen met DayMar iets te maken dat zo buiten het ‘normale’ valt?
“Dit was echt een hele toffe ervaring. Dagmar en ik zijn twee totaal verschillende persoonlijkheden, desalniettemin zijn wij de beste vriendinnen. We wilde dit echt een keer doen en Pink Noise was hier de uitgelezen kans voor. Ik wilde perse een tegendraadse en aparte track als slotstuk op het album, Dagmar was hier de ultieme partner in natuurlijk! Ik ben ook oprecht enorm blij met de eindproductie en draai hem veelvuldig in mijn dj sets! Het geeft natuurlijk wel een nieuwe dimensie aan de volgende zin die vaak gebruikt wordt bij nieuwe album releases: “gaat verder waar het vorige album gebleven was”.

Heb je ook een persoonlijke favoriet op dit album?
“Je kan toch niet van een moeder verwachten dat ze één van haar kinderen voortrekt! Ik denk dat ik er in geslaagd ben een divers album te brengen, daar ligt een deel van de kracht van dit album denk ik. De titel track Pink Noise, de co-op met Day-Mar Screwdriver en een Away zijn allen totaal verschillend. Toch zijn het tracks waarvan ik weet dat ik ze lang in mijn sets zal gebruiken.”

Wat is voor jou de magie van hardcore draaien?
“Interactie!! Ik geloof dat er geen andere muziekstroming zo vol gaat als hardcore publiek.
Juist dat gegeven is een enorme drijfveer voor hardcore artiesten.”

Je zit vaak in het buitenland voor een optreden. Wat is de raarste plek waar je geweest bent?
“Een opzienbarend luxe, maar volgepropt met hardcore fans, restaurant en dancing onder de grond in hartje Moskou.”

Is het publiek ook anders dan in Nederland?
“Ze nemen met minder genoegen en hebben minder gezien. De beleving in het buitenland is vaak een stuk fanatieker dan hier in Nederland. Maar wij zijn natuurlijk ook wel nuchtere Nederlanders hè!”

Zijn er nog dingen die je nog graag wil doen, muzikaal gezien?
“Ik heb net een album af, dit betekend het komende jaar heel veel touren. Wat daarna gaat gebeuren wil ik nog eens goed overpeinzen...”

In een interview uit 2009 zeg je dat je niet voor altijd blijft draaien. Hoe ziet de toekomst eruit?
“Ik ben op dit moment in de bloei van mijn carrière en geef hiervoor de volle 100 procent. Buiten dat ik naast mijn muzikale carrière heel veel stop in mijn k-jewels.com lijn durf ik nog geen uitspraken te doen over de verre toekomst.”

Welke back to back zie je wel zitten?
“Korsakoff vs. Madonna! Hell yeah!”

txt Erin Gabriel
imgs Most Wanted DJ Agency & Archief APE
Advertentie
Party Tips