Features + Interviews
Q&A Mightyfools

Q&A Mightyfools

16 maart 2010
‘Euforie’, ‘kater’, ‘druk’, ‘geluk’ en ‘jetlag’, dat zijn de vijf woorden die bij Jelle Keizer bovenkomen wanneer hij terugdenkt aan 2009, eigenlijk pas het tweede jaar dat hij samen met Andy Samin onder de naam Mightyfools muziek maakte. De eerste van vele shows in het buitenland vond in januari dat jaar plaats en vormde het begin van “een gekkenhuis”. Dance.nl sprak Jelle vlak voordat hij samen met Andy vertrekt naar een Amerikaanse tour rondom de Winter Music Conference in Miami.

Wat is je uit 2009 het meest bijgebleven?
"Nog half in het festivalseizoen hangend hebben we een tour van drie weken in Australië gedaan, wat denk ik toch wel het hoogtepunt is geweest. Tot die tijd hadden we over heel Europa gestaan met losse boekingen, maar deze tour bestond uit zeven boekingen aan de andere kant van de wereld. Ze waren vrijwel allemaal uitverkocht en het publiek kende al onze tracks en bleek al een lange tijd op ons te wachten, we waren overal de headliner. De eerste avond daar in Sydney stond er al om elf uur een rij tot het einde van de straat, terwijl de club officieel al vol was. Even later heeft datzelfde publiek vijftienduizend dollar schade aan de club toegebracht, ze braken de tent letterlijk af omdat ze zo uit hun plaat gingen. Vanaf toen is het echt gaan lopen. We zaten vrijwel volgeboekt over heel Europa en zo’n drie maanden later hebben we acht boekingen in tien dagen gedaan in Amerika, Mexico en Canada, waarbij eigenlijk hetzelfde van toepassing was; vrijwel alles uitverkocht en een horde fans die alles over ons wisten en er maximaal voor gingen."

Jullie komen regelmatig voorbijspringen op feesten als Rauw, ook als jullie niet moeten draaien. Blijft die behoefte om zelf lekker te feesten?
"Absoluut, het is wel algemeen bekend dat het plaatjes draaien een goed betaalde baan is, maar met al het werk wat er tegenover staat moet je eigenlijk gewoon een partyfreak zijn. Als je niet van feesten houdt kan je er ook nooit ver mee komen. Onze agenda is nu wel zo vol dat er nog weinig weekendjes vrij zijn, maar als de kans er is staan we net zo hard mee te springen in de zaal. Ook op de feesten waar we zelf draaien blijven we graag nog even plakken, je bent er toch en even losgaan blijft heerlijk."

Jullie hebben al veel bereikt, is er nog een doelstelling die openstaat?
"Zeker, zonder doelen geen progressie! Zullen we maar gewoon een lijstje maken? Coachella, Ultra Festival in Miami, HARD fest in LA, Parklife in Australie, en natuurlijk het onveroverde continent Azië. Daar schijnen ze nog harder te gaan! Er zijn al wel gesprekken over tussen onze boeker en partijen daar, maar het laat allemaal nog even op zich wachten. Wie weet wat er nog kan gebeuren in 2010. In januari 2009 zou ik je ook uitgelachen hebben als iemand had gezegd wat er allemaal nog zou gebeuren dat jaar."

Denk je dat er iets te merken is aan dat jullie relatief jong zijn?

"Haha, het zijn meer de bijnamen die we van collega-dj’s krijgen! Andy (19, red.) wordt backstage nog wel eens verwelkomd als ‘de embryo’ en ook aan de deur van clubs worden we nog wel eens raar aangekeken als we ons komen melden rond prime-time. Een beetje lastig is dat Andy officieel nergens naar binnen mag in Amerika, daar moet je 21 voor zijn. Dat geldt ook voor drank kopen, dus dat doe ik altijd voor hem (Jelle is 22, red.). We gaan volgende week naar Miami met waarschijnlijk een fake ID of een identiteitspasje van z’n broer op zak. Ze lijken op elkaar."

De Winter Music Conference staat daar op het punt van beginnen, waarom is het belangrijk daarbij te zijn?
"Het is heel belangrijk om veel te zonnen en naar mooie vrouwen in bikini te kijken. Ook schijnt er een soort bijeenkomst te zijn van de dance-wereld, waar alle dj’s, labelbazen, managers, boekers en promotors met internationale interesse elkaar ontmoeten. We draaien daar elke avond, op verschillende events, tussen grote namen als MSTRKRFT, Craze, Jack Beats, Robbie Rivera, Bad Boy Bill, noem het maar op. Ook hebben we de kans om veel collega's die we enkel via internet kennen, of een keer tegen het lijf zijn gelopen op een boeking, nu te ontmoeten en samen een drankje te doen. Onze manager gaat mee en heeft veel afspraken staan met grote labels die graag een samenwerking aan gaan, dus er gaat hopelijk veel business plaats vinden."

Mightyfools staan zaterdag 17 april op Isla Electronica.

txt Edwin van Dalen
imgs Barkers
Advertentie
Party Tips