Features + Interviews
Q&A Nakadia || Thais dancefenomeen

Q&A Nakadia
Thais dancefenomeen

19 september 2012
De 31-jarige Thaise Seephrai Mungphanklang, beter bekend als Nakadia, kan met recht een dancefenomeen genoemd worden. Ongeveer tien jaar geleden begon ze haar Europese avontuur als model. Haar ambitie lag echter ergens anders. Haar ultieme doel was dj worden. Ze heeft dan ook hard gewerkt om haar droombaan te realiseren. En met succes! Tegenwoordig brengt ze elke week wel ergens haar groovy dj-sets ten gehore voor haar steeds groter wordende schare fans. Daarnaast produceert ze er ook nog lustig op los. Tijdens een kort bezoekje van haar aan Nederland kreeg dance.nl de kans om haar te interviewen over haar bijzondere levensverhaal.

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met dancemuziek?

"In 2002 werd ik gevraagd voor een modellenshoot in Europa door een fotograaf. Dit werd mijn eerste bezoekje aan Europa. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om een club te bezoeken en dat was de eerste keer dat ik in aanraking kwam met dancemuziek. Toen ik de dj bezig zag, wist ik meteen dat ik dat ook wilde!"

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven en waarom heb je hiervoor gekozen?
"Mijn stijl is deep- en techhouse, soms ook groovy techno. Het is gewoon mijn persoonlijke smaak. Ik heb niet altijd deze sound gedraaid. In het begin wist ik niet wat er te koop was en draaide ik trance. Maar toen ik Timo Maas hoorde draaien, kwam ik in aanraking met een andere sound. Ik besloot toen ook om mijn eigen stijl te ontwikkelen zodat mijn dj-sets ook echt persoonlijk worden."

Hoe belangrijk is die persoonlijke keuze voor jou geweest?
"Heel belangrijk! Ik hou daar echt sterk aan vast. In 2010 kreeg ik nog een aanbod van de Swedish House Mafia om met hen samen te werken. Ik heb dat afgeslagen omdat zij te commercieel zijn ingesteld en dus niet bij mij passen. Zij kunnen geen ruimte bieden aan iemand zoals ik."

Je hebt hard gewerkt voor je huidige succes. Wat heeft je daarbij geholpen?
‘Om te beginnen heel veel oefenen. Passie kan je ver brengen! Soms is geluk hebben ook wel handig natuurlijk. Een voorbeeld van zo’n gelukje kwam via Hans en Michael, de eigenaren van UDG. Die hadden ooit een platenzaak in Rotterdam genaamd URS. Ik mocht van hen helemaal gratis zoveel mogelijk platen uitzoeken als ik wilde hebben! Dat heeft mij ook veel geholpen bij het samenstellen van mijn eigen persoonlijke sound.’

In je eigen producties en dj-sets kun je niet horen dat je een Aziatische achtergrond hebt. Hoe komt het dat je geen typische Aziatische of Thaise sounds verwerkt hebt daarin?
"Ik heb het wel geprobeerd, maar het werkt niet! Het klinkt gewoon te goedkoop. Hopelijk gaat het me op een dag toch lukken om een goeie combinatie te vinden van dancemuziek en authentieke Thaise sounds, maar tot dusver is het mij in ieder geval nog niet gelukt."

Hoe gaat het verder met je eigen producties?
"Goed! Ik ben van plan elke maand een nieuwe release uit te brengen. De laatste was een remix op de Robot Needs Oil – Nobody & Nothing’s Left EP. En in de laatste week van september breng ik de Nakadia - Forever EP uit. De laatste heeft nu al support van Loco Dice en Richie Hawtin!"

Op 13 oktober sta je in Amsterdam op het NazomerSpektakel 2012. Kijk je hier al naar uit?
"Ik kan niet wachten! Ik heb al gezien dat daar een goede sfeer hangt. Ik ben altijd heel blij om op te kunnen treden in Amsterdam. Dat vind ik echt heel cool!"

txt Elbert Kauffmann


Advertentie
Party Tips