Features + Interviews
Q&A Neophyte

Q&A Neophyte

01 oktober 2008

Het Amiga-geweld van drie Schiedamse schoffies zorgde in de nineties voor een ongekende reputatie van de act Neophyte. Vijftien jaar na hun allereerste release is Jeroen Streunding nog steeds één van de grootste machten in de hardcore scene. Hun vijftienjarig bestaan valt samen met een andere jubilaris: A Nightmare In Rotterdam viert eveneens zijn derde lustrum.


Je hebt het enorm druk want naast het draaien en produceren doe je nog veel meer. Hoe ziet jouw dagindeling eruit doordeweek?

“De dag indeling ziet er grotendeels hetzelfde uit als voor de meeste mensen, ik probeer een normaal ritme aan te houden. Dat betekent dat ik normaal gesproken van 9 to 5 in de studio zit. Naast het produceren van nieuwe tracks houd ik me ook bezig met de labels Neophyte Records en Rotterdam Records. Samen met DJ Panic ben ik label manager. Een van de dingen die daarbij komt kijken is het checken van demo’s en het masteren van nieuwe tracks.”

Het lijkt erg goed te gaan met je labels. Op Neophyte Records is onlangs de tweede 12”-sampler van het Evil Activities-album verschenen. Welke releases kunnen we nog meer verwachten van jouw labels?
“We hebben kort geleden de nieuwste Masters of Ceremony afgemaakt. De plaat heet “Dirt”, en op de B-kant zullen 2 remixen komen. Deze zal binnenkort uitkomen op Neophyte Records. Verder gaat er nog meer nieuws uitkomen, maar wat dat precies is mag ik je nog niet vertellen.”

Binnenkort is het eindelijk zover: het vijftienjarig jubileum van A Nightmare in Rotterdam. Heb je een bijzondere band met het feest?
“Ja die heb ik zeker, ik ben er vanaf de vierde Nightmare bij, en elke keer is het weer een feest der herkenning. Elke Nightmare staat op zichzelf en dus is het elke keer weer een verrassing wat er gaat komen. Daarnaast kom ik zelf uit Schiedam dus Nightmare is natuurlijk ook nog eens een thuisfeestje voor me wat het extra bijzonder maakt. Ook hebben Dennis (DJ Panic) en ik de afgelopen jaren een invloed in de line-ups gehad wat een feest natuurlijk weer een stukje extra lading geeft.”

Naar verluid wordt het de grootste editie van Nightmare ooit georganiseerd. Ga jij nog iets extra’s voorbereiden als act?

“We zijn al voorzichtig begonnen met de voorbereidingen, maar verder kan ik er nog niet veel over kwijt. Vooral omdat de line-up natuurlijk nog niet bekend is gemaakt, dus het is zelfs nog een geheim wat voor optreden ik ga doen. Wat ik wel kan zeggen is dat het spectaculair wordt!”

Wat is jouw ultieme nightmare eigenlijk, wat zou je nooit mee willen maken?

“Het is moeilijk om daar een antwoord op te geven, maar ik denk dat er genoeg dingen zijn die je als mens niet wil meemaken, zeker als het persoonlijk wordt. Iedereen kan daar wel een invulling aan geven.”

En welke Nightmare was jouw ultieme Nightmare? Waarom?

“Elke editie was een bijzondere ervaring, dus mijn antwoord is eigenlijk elke Nightmare, maar als ik er één moest kiezen dan vond ik de eerste Nightmare Outdoor een toffe ervaring. Ook zal de legendarische Energiehal waar ik een aantal keer op Nightmare heb mogen staan me altijd bij blijven. Ik vind het jammer dat deze locatie tegen de vlakte is gegaan.”

Wat kunnen we allemaal nog van je verwachten dit jaar?
“Ik ben druk bezig in de studio, dus er komen nog zeker een aantal releases aan. En qua draaien is het ook lekker druk, dus houd mijn agenda maar in de gaten!”

txt Onno Schram
img Make You Dance
Advertentie
Party Tips