Features + Interviews
Q&A Psyko Punkz

Q&A Psyko Punkz

29 november 2010
Wietse Amersfoort en Sven Sieperda ontmoetten elkaar ongeveer zeven jaar geleden en draaien nu al op de meeste hardstyle feesten. In aanloop naar hun set op Reset, zaterdag 11 december in de North Sea Venue, onderwierpen we het duo aan een paar korte vragen.

Psyko Punkz, aparte naam? Hoe zijn jullie hierbij gekomen?
“Toen we samen gingen werken moesten we een naam voor onze act bedenken, we hebben toen een hele lijst gemaakt en zijn daar uit gaan kiezen. Psyko Punkz paste het meest en vonden wij het vetst klinken.”

Hoe is Psyko Punkz ontstaan?
“Ergens in 2003 of 2004 hebben we elkaar ontmoet in de Matrixx. We produceerden allebei en kwamen toen op het idee om samen te gaan werken. Dat heeft wel een tijdje geduurd, eerst zijn we vrienden geworden. In 2008 hebben we toen onze eerste plaat samen gemaakt. Dit sloeg gelijk goed aan waardoor we besloten samen verder te gaan.”

Jullie zijn in korte tijd bekend geworden, hadden jullie dit verwacht?
“Dat dit allemaal zo snel zou gaan hadden we zeker niet verwacht. Echt supertof dat het allemaal zo goed gaat! Daar produceren we ook hard voor -het is een super gevoel om daar waardering voor te krijgen.”

Waarom zijn jullie zo succesvol?
“Altijd een moeilijke vraag, haha! Maar de juiste mensen op het juiste moment ontmoeten is erg belangrijk. Daarnaast tracks produceren die goed aanslaan bij het publiek is ook een erg grote factor. Gelukkig is alles tot op dit moment enorm goed gegaan. Super!”

Wanneer was jullie doorbraak?
“Ehm... 2010 was eigenlijk toch wel het jaar waar we enorm vol zaten qua boekingen en de meeste grote feesten mochten draaien. Dus 2010 is echt ons jaar! Onverwacht maar enorm vet!”

Hoe bereiden jullie je voor op een optreden?
“Vette platen uitzoeken. En dan knallen maar! Voor een live act zit er toch wel een hoop voorbereiding bij. Maar dan is het erg vet om uiteindelijk het publiek compleet uit zijn dak te zien gaan.”

Welke artiesten zouden jullie kiezen in een eigen line-up?
“Haha, dat wordt dan een erg lange lijst! Er zijn enorm veel dj's die wij waarderen door hun sound en productie skills.”

In hoeverre heeft Dirty Workz invloed op jullie muziek?
“Dirty Workz heeft geen invloed op onze muziek. We mogen van Dirty Workz zelf bepalen wat we maken, daar zijn ze heel vrij in. Dat is ook fijn als je creatief bezig bent.”

Jullie draaien zaterdag 11 december op Reset in de North Sea Venue, wat verwachten jullie daarvan en wat kunnen de bezoekers van Reset verwachten?
Dit wordt een enorm vette liveact met alle Psyko Punkz tracks van de afgelopen tijd. We verwachten een enorm dik feest! Kan ook niet anders natuurlijk...”

Willen jullie zelf nog iets kwijt aan de lezers?
“Thanks, voor alle support ! Zonder jullie konden we nooit zijn waar we nu zijn! Respect! En: Party Hard!”

txt Nadika Mathlener
imgs Psyko Punkz archief
Advertentie
Party Tips