Features + Interviews
Q&A Quintino || Klaar voor de wereld

Q&A Quintino
Klaar voor de wereld

10 april 2013
Ooit begon Quinten van den Berg uit Den Helder aan de opleiding Detailhandel, maar hij kwam er al snel achter dat hij hier niet op zijn plek zat. Quintino was altijd al met muziek bezig en toen hij op zijn vijftiende stiekem naar de club ging en daar een dj zag draaien, wist hij gelijk dat dit iets voor hem was. Hij maakte de keuze om te stoppen met zijn opleiding en dit pakte goed uit. Net terug van een tour met Tiësto en soloboekingen in Amerika, waar hij meteen een residency in Las Vegas heeft gescoord, brengt hij ons even op de hoogte.

Wanneer ben je voor het eerst echt begonnen met draaien?
“Eigenlijk op mijn zestiende al. Ik begon toen meer voor de grap lekker een beetje aan te klooien op platenspelers. Het was toen allemaal nog niet zo serieus, omdat ik nog veel met school bezig was. Toch wist ik al vanaf het begin dat ik hier meer mee wilde doen. Toen ik 18/19 jaar was organiseerde ik een feestje in Den Helder waar ik werd ontdekt door Laidback Luke. Ik moest die avond na hem draaien en hij bleef de hele set luisteren. Hij kwam naar me toe en zei dat ik tof gedraaid had en hij vroeg me om met hem in contact te blijven. Dat was voor mij echt een heel mooi moment.

"Mijn eerste boeking was daarna bij Nope is Dope in Off Corso. Ik was toen niet aangekondigd, maar ik mocht openen. Ik had een gesprek gehad met wat mensen daar en ik moest mijzelf die avond bewijzen. Ik liet zien wat ik kon en het ging super goed. Daarna werd ik aangenomen om bij Nope is Dope te beginnen met draaien.”

Spelen zenuwen bij jou een rol voor een gig?

“Nee. Bij mijn eerste gig op Nope is Dope was ik ook niet zenuwachtig, omdat ik al gewend was om 6-7 uur achter elkaar te draaien. Ik dacht, dit is maar een uurtje, dus dat moet ik wel redden. Ik kan me wel druk maken voor een optreden. Is het wel vol of uitverkocht? Ik hoop altijd dat het een topavond wordt voor de mensen die een kaartje hebben gekocht, de promotor en mijzelf. Als ik eenmaal aan het draaien ben dan weet ik wel wat ik doe. Voor mij is het belangrijk dat het vol staat en dat de mensen komen om helemaal los te gaan. Dat is het aller-leukste!”

Wat vind jij een van de leukste plekken waar je hebt mogen draaien?
“Een van de leukste plekken waar ik ooit heb mogen draaien is het Museumplein. Het was zo gaaf om als dance-artiest tussen de popmensen te staan. In het buitenland vind ik Las Vegas het leukst. Alles is hier mogelijk en de feesten zijn gekker dan gek. Ik ben ook echt trots dat ik hier een residency heb getekend in Hakkasan Las Vegas. In de toekomst hoop ik nog naar Zuid-Amerika te gaan, omdat de house hier heel groot aan het worden is."

Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?
“Het afgelopen jaar was voor mij heel apart. Ik ben vanuit alleen maar boekingen in Nederland en een zomertour in Europa echt naar heel de wereld gegaan. Ik ben in Australië, Azië en Amerika geweest. Ik ben met Tiësto en Afrojack mee op tour gegaan en daarnaast heb ik dus een residency in Las Vegas getekend. Dat waren hele grote stappen voor mij.”

Je hebt een druk leventje, hoe ontspan je?

"Als ik in Nederland ben, komen mijn vrienden zo vaak mogelijk langs. Ik hou ervan om thuis gezellig te eten met familie en vrienden, mensen om me heen die ik goed ken. Daar geniet ik echt van. Ik vind het daarnaast ook leuk om bij gigs te kijken van Tiësto en Afrojack. Als ik tijd heb, doe ik dat zeker. Gelukkig is mijn werk mijn hobby, ik heb niks te klagen!”

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F86782063&show_artwork=true"></iframe>

Binnenkort ben je in weer in Nederland, op het Brothers Open Air festival. Zin in?

“Ik heb er zeker veel zin in. Ik moet zeggen dat ik altijd een hele leuke tijd heb op Brothers. Het is goed geregeld en als ik er ben is het volle bak. Ze zijn goed bezig, dus het is voor mij super tof om daar te zijn. De bezoekers kunnen veel nieuwe muziek verwachten. Ik ben niet meer zo vaak in Nederland, dus ik kijk er nu al naar uit.”

Als ik zeg Quintino over vijf jaar, wat zeg jij dan?

“Een eigen wereldwijde tour en nog steeds zo gelukkig als nu, haha!”

txt Denise Hobers
imgs Ace Agency

Quintino staat zaterdag 20 april op Brothers Open Air aan het Henschotermeer in Woudenberg. Op zondag 28 april staat hij op Nope is Dope in beachclub Vroeger, Bloemendaal. Op woensdag 8 mei staat hij op het 6 jarige bestaan van Sexy Mother Fucker in The Sand, Amsterdam. Kijk voor al Quintino's Koninginnenacht en -dag gigs op zijn website.

Advertentie
Party Tips