Features + Interviews
Q&A Ron Carroll

Q&A Ron Carroll

01 juli 2008
Ken je dat nummer met de catchy tekst ‘I’m walking down the streets with my Nikes on’? Waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat de man hierachter veel meer op zijn geweten heeft? Zo was Ron Carroll met Superfunk verantwoordelijk voor de gigantische zomerhit Lucky Star in 2000. Carroll is vooral interessant omdat hij naast het piekfijn produceren van de nummers ook zelf de vocalen verzorgt met zijn aanstekelijke stem. En dat voor iemand met een oude liefde voor Kiss en kerk!

Je bent begonnen met draaien in je eigen club, genaamd The Bangin’ Enterprize. Waarom ben je je eigen club begonnen en hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
“Het was vroeger echt heel erg moeilijk om als dj aan de bak te komen op de hete feestjes, dus leek het me beter om mijn eigen ding te doen. En dat is gelukt, haha! Samen met een vriend namen we elke week een leeg huis, zetten er speakers neer en feestten de hele nacht.”

Heb je je dj-carrière met alleen een residency in je eigen club opgebouwd?
“Ik heb ook wel eens dj battles geprobeerd om de scene binnen te komen, maar ik was nooit echt een scratch dj. Zodoende heb ik mijn eigen plek gebruikt en dat werkte.”

Je hebt een religieuze achtergrond. Hoe combineerde je dat met het runnen van een club en dj’en? Of kwam je alleen in de kerk om te zingen?
“Haha, het was moeilijk! Ik moest elke week liegen tegen mijn vader dat ik gewoon met vrienden aan het hangen was elk weekend. Hij is er nooit achter gekomen. Ik heb wel altijd het kerkelijke gevoel toegevoegd aan mijn activiteiten trouwens.”

Je was in je jeugd groot liefhebber van Kiss. Er zijn tegenwoordig een heleboel rock-disco-dance cross-overs, is dat niet iets voor je?
“Weet je, ik ben een echte rocker als het op muziek aankomt. Dus mix en meng het niet, maar hou het puur. Ik zou liever een origineel rockend nummer doen zonder housebeat.”

Walking Down The Street en Lucky Star waren grote hits in Nederland. Ben je van plan deze lijn door te zetten?
“Je weet nooit wat er te verwachten is, omdat ik steeds een andere manier kies om mensen te benaderen. Ik hou er helemaal niet van hetzelfde te blijven en voorspelbaar te worden. Dus om antwoord op je vraag te geven: nee, je hoort waarschijnlijk niet iets wat er op lijkt.”

Walking Down The Street is tweeëntwintig keer geremixt. Is er een versie die je beter vindt dan het origineel?
“De versies van Bart B More, The Flamingo en Gregor & Chuckie ben ik groot liefhebber van. Dat zijn de heetste, baby!”

Je staat op een aantal Nederlandse festivals deze zomer, zoals bijvoorbeeld Loveland Festival. Wat maakt jouw muziek geschikt voor festivals?
“Wow, geen idee! Ik hou er gewoon van om mensen te laten dansen en hun liefde naar me toe te laten stromen. Ik ben gezegend dat ik gevraagd wordt voor zulke grote evenementen. Nederland, ik hou van jullie!”

txt Daniël Nagelkerke
Advertentie
Party Tips