Features + Interviews
Q&A Rotterdam Records || 16 jaar hardcore van hoge kwaliteit

Q&A Rotterdam Records
16 jaar hardcore van hoge kwaliteit

01 juli 2008
Rotterdam Records bestaat dit jaar 16 jaar, dit is natuurlijk een reden voor een feestje. Na het overweldigende succes van vorig jaar (15 years of Rotterdam Records) is besloten het dit jaar eens dunnetjes over te doen. Wederom zal Outland op 19 juli omgetoverd worden tot een heus Rotterdam Records-oord tijdens ‘Rotterdam Records 15 + 1 Jaar Feest’. Een goede reden om eens een gesprek aan te gaan met dj Panic.

Tegenwoordig ben jij, samen met dj Neophyte, labelmanager van Rotterdam Records. Wat betekende het label voor jou toen je nog geen labelmanager was en wat betekent het nu voor jou?

“Het was vroeger het eerste hardcore label in Nederland en met als eerste release Euromasters’ ‘Amsterdam waar lech dat dan’ viel dit natuurlijk enorm op. Later ben ik alle releases blindelings gaan kopen omdat het altijd garant stond voor hardcore platen van hoge kwaliteit. Op dit moment betekent het heel veel voor me, omdat je nu zelf de beslissing kan nemen over het label waar je vroeger helemaal gek van was. Het is zeg maar hetzelfde dat je als beginnende coach een topclub mag trainen. We blijven de lijn van het label in ieder geval doorzetten met rauwe, stevige kwaliteits hardcore waar het vroeger allemaal mee begonnen is.”

Wat is volgens jou het ultieme Rotterdam Records gevoel?

“’Alles naar de klote!!!’, ‘Life is like a Dance’ en ‘Get this Motherfucker’.”

19 juli viert Rotterdam Records dus zijn zestiende verjaardag in Outland, waarom mogen de mensen dit feest absoluut niet missen?

“Omdat er een top lineup staat en het altijd een verrassing is wat er gaat gebeuren deze avond. Sowieso staan er twee typische Rotterdam Records live-acts op het podium (Euromasters en Neophyte) die de Outland zullen laten beven als nooit tevoren. Ook de sfeer op dit feest is top als ik kijk naar de vorige editie. Dit is dus ook een kans om het te beleven voor diegenen die er vorige keer niet bij waren. Decoratie, een vette lineup en een toplocatie….alles is aanwezig om te knallen! Deze keer is er ook, door een grote vraag aan oldschool de laatste keer, een speciale area in de kelder waar heel de Rotterdam Records geschiedenis voorbij zal komen.”

Het mag duidelijk zijn dat ook jij jouw dj skills zal vertonen deze avond, wat kunnen de mensen van jou verwachten?

“Ik zal samen met Scott Brown een set draaien en we zullen oude en nieuwe tracks voorbij laten komen. Ik heb nog nooit samen met Scott gedraaid, dus dat wordt sowieso al iets leuks en we zullen zeker gaan spitten naar verrassende platen om deze voorbij te laten komen. Het gaat dus helemaal goed komen!”

Verwacht je dat er in de toekomst vaker Rotterdam Records evenementen zullen plaatsvinden?


“Dat is zeker de bedoeling. Zolang het publiek nog Rotterdam Records merchandise en platen blijft aanschaffen, is het voor ons een goede reden om die mensen te belonen met een supervet feest dat zeker niet mag ontbreken in je uitgaansarchief.”

TXT Mirte Corman
Advertentie
Party Tips
  • zaterdag 9 februari
    Free Your Mind presents Sasha & John Digweed (Warehouse Edition)
    Elementenstraat, Amsterdam