Features + Interviews
Q&A Skitzofrenix

Q&A Skitzofrenix

01 augustus 2008
Skitzofrenix geldt momenteel als dé belofte in de housescene. Beter bekend als Edin Ibrahimovic (geen ‘familie van…’ overigens) staat deze in Nederland woonachtige Bosniër op de meest uiteenlopende feesten, van Sneakerz en Nope is Dope tot FFWD Dance Parade en Pleasure Island. Een paar korte vragen aan dit 22-jarige house-talent.

Om te beginnen, waar ben je de laatste tijd druk mee geweest?

“Hard werken. Ik heb veel gigs gedaan en ben begonnen aan het werk voor mijn debuutalbum. Verder ook veel remixen gedaan voor oa. Eddie Thoneick, Micha Moor en Mr. Gee. Die ene van Micha Moor heet ‘Close Your Eyes’ en heb ik samen met Franky Rizardo gemaakt, zeker de moeite waard om te checken!”

Je bent nu één van de snelst rijzende sterren van het Nederlandse 1Management-boekingsbureau. Wanneer had jij het idee dat je carrière echt een vlucht begon te nemen?
“Dat is altijd een moeilijke vraag voor mij. Ik werk zo hard mogelijk en realiseer me dan niet hoe snel alles gaat, ben meer geconcentreerd op mijn muziek dan alles er omheen. Maar ik denk dat het moment dat ik besefte dat het wel heel goed ging was toen ik werd geboekt op grote evenementen als Mystery Land en Dance Valley, waar ik ineens mijn naam samen met dj-helden van mij op de line-up zag staan.”

Is er een verschil tussen jouw geluid als dj en producer? En zijn er wellicht stijlen die jouw wel of niet bevallen?

“Er is wel een verschil. Ik hou van verschillende house-sounds, maar produceer niet altijd de muziek die ik draai, al probeer ik wel steeds breder te gaan. Een logisch gevolg; er zijn tegenwoordig zoveel verschillende genres, in elk land heb je wel producers die een nieuw, fris geluid laten horen. Ik denk dat minimal techhouse erg aan het groeien is, maar de scenes van electro en deephouse gaan ook geweldig, veel jonge nieuwkomers maken de dancescene steeds groter en breder.”

Denk jij dat house wereldwijd de populariteit van trance voorbij zal streven?
“De populariteit van house groeit enorm. Maar de trancescene is nog steeds heel groot, ik zie niet gebeuren dat dit voorbij gestreefd gaat worden. Ik denk eerder dat mensen steeds vaker dansmuziek op verschillende manieren zullen beleven, meer openminded. Er is ook gewoon meer ruimte voor andere stijlen naast trance.”

Housemuziek is in ieder geval groot in Nederland. Waarom denk je dat dat zo is?
“Moeilijk te zeggen. De toestroom van vele jonge producers lijkt mij een oorzaak, veel van hen maken de vetste platen, en zorgen dat de scene steeds groter wordt.”

Je staat op het Sneakerz Festival, wat vind je van dit evenement?

“Eén ding weet ik zeker, de sfeer is fantastisch! Ik heb er al een paar keer eerder gedraaid en het is één van de weinige festivals waar ik mijn eigen camera meeneem om wat mooie momenten vast te leggen. Ik ken de organisatie heel goed, voor mij voelt het goed om met en voor hen te werken.”

En de toekomst, die bestaat waarschijnlijk uit een hoop studiowerk?
“Ja, ik weet niet precies wat er allemaal uit gaat komen, maar ik hoop nog vele tracks te maken die mensen kunnen verrassen. Verder blijf ik doorgaan met mijn optredens, nog genoeg mensen die mijn sound nog niet hebben gehoord!”

Skitzofrenix staat 14 september op Sneakerz Festival in Best (Aquabest).

txt Nico van der Plas
Advertentie
Party Tips