Features + Interviews
Q&A Sultan + Shepard || Terug naar de feel-good vibes

Q&A Sultan + Shepard
Terug naar de feel-good vibes

17 oktober 2016

Sultan + Shepard zijn nieuwe sterren aan het EDM-firmament. De laatste remix van hun single Love Me Crazy doet het lekker en de heren vliegen op het moment de hele wereld over. Armada heeft ze daarnaast uitgenodigd om aankomende vrijdag op ADE te komen draaien. Tijd om een praatje met ze te maken.

Jullie hebben onlangs jullie nieuwe single Love Me Crazy (feat. Gia) uitgebracht, en deze lijkt het al heel goed te doen met meer dan 25.000 plays op Soundcloud. Hoe ontstond deze single en samenwerking met Gia?
We zochten contact met Gia via onze uitgever. Zij kwam vervolgens opdagen met co-schrijver Jesse Saint-John en deelden ons ruwe idee met hen, wat voornamelijk bestond uit een fluitloop en reggae-akkoorden. Zij vonden het geweldig en we zaten daarna om tafel en werkten het uit in een aantal uren. We kregen vooral een vibe van het zomerse gevoel in de plaat en zo kwam het allemaal snel samen.

Jullie hebben onlangs in Miami gedraaid, hebben jullie daar ook al jullie nieuwe single kunnen aan het publiek kunnen presenteren?
Ja, we hebben de Breathe Carolina-remix een aantal keer kunnen draaien, aangezien die remix wat meer voor de club geschikt is. De reactie van het publiek daarop is altijd geweldig.

Hoe zou je jullie nieuwe single willen omschrijven? Het klinkt echt als een feel-good anthem.
Zomer, overdag in het zonnetje, feel-good vibes.

Jullie hebben met Kreesha Turner samengewerkt op de succesvolle single Bring Me Back. Nu volgt daar dus Gia op met Don’t Love Me Crazy. Houden jullie ervan om naar stemmen te zoeken die bij jullie stijl passen? Zijn er nog andere vocalisten waar jullie graag mee zouden werken in de toekomst?
We werken graag samen met mensen die unieke stemmen hebben. We volgen nu een aantal opkomende artiesten waar we graag mee samen werken, zoals Mothxr, Kaleo, X-Ambassadors en Shirazee.

Er komt een veelbelovende EP aan waar du sook Love Me Crazy op staat. Wat kunnen we nog meer verwachten van deze EP? Is er sprake van een thema of experiment met verschillende stijlen en geluiden?
Het is zeker een zeer diverse EP! Er staan behoorlijk wat verschillende stijlen op, maar het gaat uiteindelijk vooral om de melodie en de liedjes. We maken graag dancemuziek waar je overal en op elk moment naar kan luisteren, muziek waarvan de houdbaarheidsdatum niet na een paar maanden al is verstreken.

De nieuwe single op Armada Music en de vorige single Bring Me Back zijn allebei succesvol gemixed, net als eerdere releases die zijn remixed door Dillon Francis. Houden jullie ervan om jullie muziek te laten remixen en geeft het jullie muziek een extra dimensie?
Een remix is altijd interessant omdat het iemand anders’ interpretative is van jouw idee. Het levert daarom altijd interessante richtingen op, richtingen waarvan je niet meteen zou denken dat het die kant op zou gaan. Het is echt leuk, en we houden er in dat opzicht van verrast te worden. Een remix kan soms deuren openen naar een compleet ander publiek, en dat is natuurlijk fantastisch.

Net als dat jullie tracks vaak geremixed worden, remixen jullie zelf ook vaak werk van andere artiesten. Denken jullie dat dit het bewijs is dat er veel onderling respect is voor elkaar muziek in de dancewereld?
Ja, absoluut. Om een voorbeeld te geven, toen we 3lau’s laatste track Is It Love hoorden, vonden we die geweldig en hebben we gelijk contact gezocht om deze track te remixen. Hij stuurde ons de acappella-versie al diezelfde dag en wij hadden de remix binnen een week al weer klaar. Als een track naar onze mening een goede vibe heeft en we het gevoel hebben dat we er iets mee kunnen, dan gaan we er ook voor.

Jullie staan bekend om jullie podiumperformance. Wat is voor jullie de meest memorabele show van dit jaar?
We hadden een fantastisch feest overdag in Edmonton met Laidback Luke, die staat ons nog echt bij. Daarnaast staat ook een optreden op een speciaal terras in New City Gas ons nog bij, omdat dit een verrassingsact was. We draaiden daar toen voornamelijk deep en future house.

Jullie gaan nu terug naar jullie thuisland Canada voor een show. Kijken jullie daar nog met speciale belangstelling naar uit?
Montreal is altijd fantastisch. We krijgen daar altijd veel liefde terug van het publiek en de locatie is daarbij ook erg mooi.

Hebben jullie nog andere shows in de planning staat voordat de nieuwe single uitkomt? Of gaan jullie daarna weer terug naar de studio?
We zullen vooral weer de studio ingaan om aan nieuw materiaal te werken. Maar uiteraard zullen we nog wel wat gigs doen. Zo staan er optredens gepland in Atlantic City, San Francisco, Amsterdam en nog veel meer! Check onze website voor het hele overzicht!

Sultan + Shepard draaien morgen op het Amsterdam Dance Event, zie hier voor meer informatie daarover.

Imgs: Sultan + Shepard archive

Advertentie
Party Tips