Features + Interviews
Q&A Tatanka

Q&A Tatanka

01 februari 2009
De Italiaanse hardstylescene kent vele toppers als Technoboy, Zatox, Davide Sonar en Tatanka. Achter laatstgenoemde gaat een prachtige naam schuil: Valerio Mascellino. Tatanka staat aan het hoofd van het succesvolle label Zanzatraxx en is door zijn rauwe geknal enorm populair geworden in Nederland. Zaterdag 14 maart is hij één van de headliners van Art of Dance’ hardstyle- en hardtechnoconcept Reset.

2008 is opnieuw een succesvol jaar voor je geweest, hoe kijk je er zelf op terug?
“Het was een beetje een lastig jaar. Ik heb erg veel nieuwe muziek gemaakt naast een enorm strak schema en dat was moeilijk te combineren. Maar wanneer ik erop terugkijk, kan ik overal tevreden over zijn! Ik heb nieuwe tracks uitgebracht en opgetreden op vele coole evenementen. Het geeft mij een erg goed gevoel om zo’n support te krijgen van mijn fans, dat houdt me bezig en scherp. Dank aan jullie allemaal!”

Onlangs werd je remix van Mike NRG’s ‘Lost In Dreams’ uitgebracht. Hoe ben je te werk gegaan om deze klassieker te bewerken?
“Om eerlijk te zijn is die remix niet zo nieuw. Ik had hem gemaakt als dj-tool voor Q-Base 2006. Maar omdat die track nog steeds zo populair is en veel collega’s erover spraken en hem graag in hun tassen wilden hebben, heb ik besloten om hem te releasen. Ik heb die plaat gemaakt zoals ik altijd te werk ga in de studio: er de juiste energie in steken, origineel zijn maar vooral door erg veel plezier in de studio te hebben.”

Je label Zanzatraxx doet het erg goed tegenwoordig. Hoe onderscheidt het label zich naar jouw mening van anderen?
“Het label probeert anders te zijn van anderen door zijn eigen sound. Je kunt altijd het typische ‘Zanza-geluid’ erin herkennen. Het is niet zo dat het enorm andere tracks zijn in vergelijking met die van andere labels, omdat erg veel labels hun eigen unieke geluid hebben, als Fusion en Scantraxx. Maar ik denk dat er een heleboel mensen zijn die respect hebben voor de typische Zanzatraxx-sound!”

Je zal op zaterdag 14 maart 2009 optreden tijdens Reset. Wat zou je zelf willen resetten in de muziekindustrie?
“Wanneer ik terugkijk naar het verleden toen ik begon met muziek te maken, was de muziekwereld meer een ‘free mind business’. Nu moet je enkele algemene regels volgen. Ik probeer altijd mijn eigen spelregels te volgen wanneer ik produceer of doe wat ik wil doen, maar je moet blijven kijken naar wat je collega’s doen. Als jij alles doet op jouw geheel eigen manier, wordt de muziek minder gewaardeerd. Soms voelt het alsof ik een stukje van mijn eigen identiteit verloren ben. Dus als ik iets zou mogen resetten, zou dat het zijn. Mensen moeten weer wat meer muzikaal openminded worden!”

Je hebt de afgelopen jaren al vaker opgetreden in de North Sea Venue, waar Reset plaats zal vinden. Hoe zijn je eerdere performances daar bevallen?
“De locatie kent een lange geschiedenis in Nederland met vele goede party’s per jaar, dus het is erg goed voor mij om daar op te treden. De aankleding is altijd goed verzorgd en het soundsystem stelt nooit teleur. En de bezoekers van de North Sea Venue zijn over het algemeen echte partypeople die zin hebben in een goed feestje. Als ik daarbij kan helpen met een goede dj-set, geeft mij dat echt een erg goed gevoel.”

Wat zal volgens jou het komend jaar de hardstyle brengen? En wat kunnen we dan van jou zelf verwachten?
“Ik denk dat er niet erg veel zal veranderen, er zal veel goede nieuwe muziek komen en er zijn zeker een aantal ‘nieuwkomers’ die iedereen zullen verrassen met hun producties en optredens. En ik geloof ook dat alle oude rotten in het vak zullen komen met vernieuwende en vette tracks. Van mijzelf kun je erg veel verwachten het komende jaar. Ik heb net de nieuwe ‘Wild Motherfuckers’ track afgerond en er staan wat toffe samenwerkingen op stapel. Daar zullen nieuwe collabs tussen zitten, maar ook met mensen die al eerder goud waard zijn gebleken. Ik heb bovendien bijna de nieuwe Zanzatraxx-release klaar, getiteld ‘DJ’s Life’. Dit zal hoogstwaarschijnlijk de eerste release op Zanzatraxx worden in 2009. Zoals je merkt komt er meer dan genoeg aan, dus stay tuned!”

txt Onno Schram
img Global Twist Music
Advertentie
Party Tips