Features + Interviews
Q&A Terry Toner

Q&A Terry Toner

21 oktober 2009
Zeven jaar geleden maakte hij zijn eerste feestje van Electronation mee en sindsdien zijn de twee onafscheidelijk gebleken. Samen met Roy Avni, oprichter van de organisatie, zet hij de lijnen uit voor de toekomst en het belooft alleen maar beter te worden. Met ADE pakken ze groots uit en alleen daarom kunnen we niet om deze man heen. We hebben het dan natuurlijk over onze Amsterdamse insider: Terry Toner.

Hoe belangrijk is het ADE voor Amsterdam?
“Het is toch wel dé conferentie waar iedereen naar toe komt. Dat helpt in ieder geval voor de scene in Amsterdam. Als ik bijvoorbeeld ergens in het buitenland draai en vertel dat ik uit Amsterdam komt is men vaak enthousiast. Het ADE draagt zeker bij aan dat feestimago van de stad.”

Wat bekent ADE voor jou?
“Voor mij betekent het dat ik eindelijk met de mensen face tot face kan praten met wie ik het hele jaar aan het e-mailen ben. Dat schept een betere band. Ook kun je tijdens het ADE laten zien waarvoor je staat. Je geeft je visitekaartje af. Zo organiseren we met Electronation op woensdag het openingsfeest van ADE in de Melkweg. Daar draaien onder andere Josh Wink, Steve Lawler en Tiefschwarz. Ook mede-organiseren we nog twee feesten op de zaterdagavond, één in de Sugar Factory en de ander in Boom Chigago. Die laatste is echt een hele gave ruimte voor een feest, het geluid is ook super goed. Naast dit alles organiseren we ook nog een netwerkevenement. Dus we pakken als Electronation groot uit.”

In hoeverre verschilt het ADE met het muziek evenement in Miami?
“Het grote verschil is dat het ADE meer gecentreerd is. Daardoor is het makkelijker om zaken te doen en in contact te komen met mensen uit de scene. Ik ben nog maar één keer in Miami geweest, dus ik ben niet echt een expert ofzo, maar ik krijg vooral het gevoel dat Miami meer een vakantie is voor iedereen. Zit je begin april in Miami met lekker weer, mooie vrouwen en goede feesten. Geef ze dan eens ongelijk.”

Wat staat er in de toekomst voor jou op de agenda?
“Kortgeleden is mijn EP Road To Menteng op het label van Michel de Hey uitgekomen en voor Vive la Fête heb ik net hun nieuwe single geremixed. Toevallig kreeg ik net te horen dat MANDY een track van mij voor hun volgende mixcd gaan gebruiken. Ze zijn één van mijn persoonlijke helden dus logischerwijs ben ik dan ook zeer vereerd. Binnenkort komt ook mijn tweede mixcompilatie uit op Systematic Recordings van Marc Romboy. Ik zit in ieder geval niet stil.”

Met het ADE ren je van hot naar her om te gaan draaien. Hoe bereid je die sets allemaal voor?
“Ik gebruik één dag in de week om alle toegestuurde promo’s te luisteren. Verder spoor ik legale muzieksites af op zoek naar dat ene nummer. Gelukkig krijg ik ook hulp van vrienden. Zij weten wat mijn muzieksmaak is en sturen dan altijd een ‘check deze mail’ door.”

Alle muziek is tegenwoordig voor iedereen verkrijgbaar. Wat je vindt daarvan?
“Dat vind ik een goede ontwikkeling. Het gaat nu niet meer alleen om een paar grote platen. Iedereen kan nu aan die tracks komen. Het gaat om de flow van je dj-set. Je moet nu van goeden huize komen om het publiek te blijven boeien. En dat houdt je scherp!”

Terry Toner: woensdag 21 oktober in de Melkweg, zaterdag 24 oktober in Boom Chicago.

txt Rowdy de Leeuw
img Krijn van Noordwijk
Advertentie
Party Tips