Features + Interviews
Q&A Wally Lopez

Q&A Wally Lopez

01 juli 2009
In zijn eigen Spanje behoort Wally Lopez al jaren tot de bekendste house-artiesten en onlangs moest hij in dat land alleen ene Jennifer voorlaten bij een verkiezing van meest bekende persoon met de achternaam Lopez. Deze zomer probeert Wally Lopez ook in Nederland een stevigere voet aan wal te zetten, met optredens op onder meer Solar Weekend Festival, begin augustus in Roermond.

Voor het Nederlandse publiek, wie is Wally Lopez en hoe klinkt zijn muziek?
“Wally Lopez is een gewone jongen uit Madrid. Lopez is mijn eerste achternaam en de naam Wally, tja…een lang verhaal, laten we het erop houden dat ik jong was. Gek genoeg ontstond er vorig jaar ineens een hype rondom een ander persoon met dezelfde naam, maar ik doe er alles aan die robot uit de film voor te blijven haha! Mijn muziek noem ik zelf het liefst gewoon house. Helaas heeft dat woord tegenwoordig nogal een commerciële lading gekregen door elektronische radiohits. Mijn stijl laat zich beter omschreven als ‘house de pista’, house voor op de dansvloer.”

Je komt uit Spanje, speelt die afkomst een rol in jouw muziek?
“Ik kom uit Madrid, maar zie mezelf voornamelijk als een internationale dj. Inspiratie en ideeën voor mijn muziek doe ik op heel veel verschillende plaatsen op. Vind jij mij een typische Spaanse house-artiest dan? In Europa wordt bij Spaanse house al snel aan Ibiza gedacht, maar ik voel me juist absoluut geen balearic dj. Balearic klinkt heel anders dan wat ik doe, het is veel softer. De invloeden die je op Ibiza tegenkomt zijn trouwens wel enorm, dat moet ik toegeven, en ik houd natuurlijk enorm van de zee….al kan ik daar in de drukke zomer helaas niet zoveel van genieten als ik zou willen.”

Deze zomer ben je naast vele gigs in Spanje ook voor het eerst op enkele festivals (Extrema Outdoor en Solar Weekend) in Nederland. Wat zijn je verwachtingen en wat kunnen wij van Wally Lopez verwachten?

“Wow, ik heb hele goede verhalen gehoord over de festivals in Nederland! In Spanje kom ik al jaren op alle festivals en ook op andere plaatsen in Europa ben ik al geweest, zoals Exit en Creamfields, maar Nederland ontbreekt nog op mijn lijstje…terwijl jullie zo’n goede naam hebben op het gebied van festivals! Van Rene Amesz en Patch Park, met wie ik nauw samen werk op mijn label Factomania, hoor ik altijd supergoede verhalen over de Nederlandse festivals. Ik ga dan ook alles geven wat ik heb en vooral genieten in Nederland. De ultieme verrassing zou zijn als Rene en ik eindelijk een nieuwe Strike me Down zouden hebben…dat zou echt een grote verrassing zijn haha!”

Naast het draaien produceer je ook platen, zoals het recent opnieuw uitgebracht Patricia Never Left The House, en je staat bekend als een goede remixer. Wat kunnen we in de toekomst op dat gebied van je verwachten?
“Er was een tijd dat ik tachtig remixen maakte in krap twee jaar tijd, maar daar ben ik helemaal klaar mee. Ik heb nog een paar remixen op de planning staan voor vrienden als Robbie Rivera, Cosmic Gate en David Jimenez, maar daarna ga ik me concentreren op mijn eigen album wat er nu eindelijk toch eens van moet komen. Ik hoop het rond november uit te brengen in Spanje, en als je nog een goed label weet misschien ook wel in de Benelux. Verder komt er binnenkort het mixalbum Vueling To Ibiza 2 uit. Daarmee kondig ik de zomer aan en het is een presentje aan mijn sponsor Vueling, de maatschappij waarmee ik wekelijks vanuit Madrid naar Ibiza vlieg.

Wally Lopez vliegt deze zomer naar Extrema Outdoor, zaterdag 18 juli, Aquabest, en naar Solar Weekend Festival, 7/8/9 augustus in Roermond. Meer info: Extrema Events en Solar weekend festival - 6+7+8 augustus 2010 - Maasplassen Roermond.

txt Rob de Bruyn
img Factomania archief
Advertentie
Party Tips