Features + Interviews
Q&A W&W || Gouden duo

Q&A W&W
Gouden duo

01 juli 2013

Ze hebben de laatste vijf jaar een stevige opmars gemaakt: Willem van Hanegem (junior) en Wardt van der Harst aka W&W. Hun eerste samenwerking in 2007 leidde meteen tot een knaller van een hit (Mustang), daarna is hun roem alleen maar toegenomen. Met de heren nog uitblazend van een tour door Australië kijken we kort vooruit naar Electronic Family.

Hoe was het down under?
“Te gek. We zijn er al een aantal keer geweest, maar het was de eerste keer dat we op de Future Music Festival Tour draaiden. Wat wij toch echt het leukst vinden is het contact dat je hebt met alle artiesten gedurende een dag of tien. Je maakt veel nieuwe vrienden en leert een aantal mensen veel beter kennen, af en toe lijkt het net een soort schoolreisje! We hadden op één avond twee shows in Melbourne die wij hadden uitverkocht, dat was heel leuk!”

En de volgende gigs staan alweer gepland; is dit drukke schema normaal voor jullie, of zijn er ook rustige periodes?
“We zijn nu met een extreme run bezig waarin we in de maand maart rond de 20 shows hadden staan. Dit betekende ook bijna vijf weken van huis. Dat is erg lang. Er staat een hoop te gebeuren dit jaar, maar we zorgen er altijd voor dat we tijd vrijmaken voor studiowerk en heel af en toe een weekje op vakantie.”

Onlangs verscheen ook een nieuwe release op Revealed Recordings – hoe is dit tot stand gekomen?
“Hardwell is een goede vriend van ons en we hebben al eerder een plaat op zijn label uitgebracht. Met Ummet Ozcan zijn we al jaren goed bevriend. Hij hoorde een opzetje van ons en van daaruit ontstond The Code. Dit was onze eerste nummer 1 spot op Beatport. Dat was wel even een lekker gevoel. Onlangs hebben we ook een track gemaakt met Armin van Buuren genaamd 'D# Fat'. We hebben een aantal platen die uit zullen komen rond de zomer waaronder een samenwerking met Hardwell.”

Electronic Family is echt een gathering van de trance familie. Ervaren jullie dit ook zo?
“Electronic Family vorig jaar was echt een heel gaaf feest! We hebben zeker een soort familiegevoel met collega's. Sommigen zien we zelfs vaker dan onze eigen familie! Als we op een festival draaien blijven we ook altijd even hangen om bij collega's en vrienden te kijken. Hopelijk wordt Electronic Family net zo goed als vorig jaar, dan staat er wat moois te wachten!”

Electronic Family: zaterdag 20 juli, Amsterdamse Bos. Er is een winactie voor dit festival!

txt Nico van der Plas
imgs Armada Music

Advertentie
Party Tips