Features + Interviews
Remy houdt vast aan zijn eigen ding

Remy houdt vast aan zijn eigen ding

29 april 2008
Alhoewel we niet graag iemand ouder willen doen lijken dan diegene zich voelt, moet het toch gezegd worden: Remy draait al flink wat jaren mee. Zo was hij één van de dj’s die aan het begin van de RoXY stond en de opleving van house meegemaakt heeft. Hoewel die avonden en dj’s die er draaiden inmiddels legendarisch zijn, is Remy nooit een meeloper geweest. “Schijt aan de rest, ik deed mijn ding.”

Remy liet zich nooit zomaar beïnvloeden door een stroming. “Ik luisterde veel en gebruikte dan gewoon mijn eigen voorkeuren. Ik ben nooit echt meegegaan in hippe stromingen. Ik heb ook de tijd meegemaakt dat trance een hele opleving maakte, maar ik hield vast aan mijn eigen smaak. Ik had het er laatst nog met Roland Klinkenberg over, dat we eigenlijk helemaal geen hippe muzikanten zijn, haha!”
Hip of niet, goede platen maken kunnen ze wel. Afgelopen jaar produceerden ze samen ‘Mexico Can Wait’, een track lastig in een hokje of stijl te duwen. En die onderscheidende factor past precies bij Remy. “Ikzelf vind het erg fijn om niet vast te zitten aan één stijl, maar ik merk wel dat andere mensen er soms moeite mee hebben. Ze willen toch graag een sticker op je hoofd plakken.” Gelukkig laat de Hagenaar dat niet gebeuren. Het feit dat de status van dj’s steeds meer is gegroeid, is ook iets waar Remy zijn bedenkingen bij heeft. “Vroeger werd er niet zoveel op dj’s gelet als nu. Toen was het al heel wat als mensen namen herkenden, nu zijn dj’s volledige artiesten. Het is wel een goede ontwikkeling, maar af en toe denk ik ook wel eens ‘Ik ben op dit moment alleen maar iemand die plaatjes op zet.’ Het is volgens mij iets dat de mensen zelf wilden, dat ze zelf gecreëerd hebben. Ze wilden iemand om tegenop te kijken.”
Remy kijkt met veel goede herinneringen terug op zijn tijd in de RoXY. “Alles was nieuw en spannend. Eigenlijk voor iedereen. Af en toe, als ik daar aan het mixen was en er kwam een nieuwe track doorheen, dan werd het publiek helemaal gek en juichten ze zo hard dat je eigenlijk de plaat niet meer hoorde.”
Nu, zo’n 15 jaar later, heeft er nog een belangrijke verandering in zijn leven plaatsgevonden. Remy werd vader. Maar ondanks de geboorte van de kleine doet hij het toch niet rustiger aan. “Inmiddels zijn alle gaatjes die gevuld konden worden, vol. Maar ik merk wel dat ik gedrevener ben. Het klinkt een beetje zweverig, maar het is toch het ‘licht in je leven’. Niet dat ik hiervoor depressief was ofzo, maar ik denk dat het gewoon dat vadergevoel is. Je wilt toch geld verdienen voor je familie. Ik zei laatst nog tegen mijn vriendin dat ik mijn vrienden de afgelopen maanden veel minder heb gezien. Dat is jammer, maar ik ben zo met muziek bezig. Ik zit elke dag in de studio.”
Dat hij het druk heeft, is al te zien aan zijn touragenda. Maar naast het draaien blijft Remy natuurlijk ook producer én platenbaas. Remy hoeft niet te klagen dat er geen spannende dingen gebeuren. “Op dit moment houd ik me nog bezig met één label, 68 Recordings bij Armada. Ik bepaal wat er op uitkomt, zoek zelf nieuwe projecten en remix af en toe. Al het zakelijke laat ik aan Armada over, dat gaat prima zo. Verder ben ik bezig een Armada Ibiza cd te mixen. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een mixalbum heb gemaakt. Sinds vorige week ben ik met Roland bezig een mix te maken die speciaal voor iTunes is. Allemaal erg leuk. En verder? Verder is het leven zelf al spannend genoeg.”
Advertentie
Party Tips