Features + Evenementen
Report Electronic Family Festival || Elektronisch wonderland

Report Electronic Family Festival
Elektronisch wonderland

23 juli 2013

Electronic Family Festival, het evenement waar maanden reikhalzend naar werd uitgekeken door vele tranceliefhebbers binnen en buiten de landsgrenzen, beleefde afgelopen zaterdag een uiterst succesvolle derde editie in het natuurgebied van het Amsterdamse Bos. Van twaalf tot elf werd er met een genietende gezichtsuitdrukking non-stop gedanst op de beats die dj’s als Ferry Corsten, W&W, Aly & Fila en Cosmic Gate met veel energie het publiek in slingerden.

De zon besluit zich deze dag nog even koest te houden achter een dik pak wolken, maar de temperatuur is aangenaam en een blik werpend op een weerappje maakt duidelijk dat zonnebrandcreme in de loop van de middag geen overbodige luxe zal zijn.

Eenmaal aangekomen op het terrein, met de sneakers in het gras, valt op dat er zichtbaar veel tijd en moeite is gestoken in de aankleding van het festival -dit alles een lust voor het oog noemen is een dikke understatement. We wanen ons in een soort van elektronisch wonderland, waarin steekwoorden als uitstekende muziek, een familiesfeer en uitgemolken dansspieren de hoofdrol spelen. Vooral dat familiegevoel, waar het festival bekend om staat, is nadrukkelijk te proeven wanneer men tussen het publiek bij de Family Stage of in een van de tenten staat.

De zeer uitgebreide line-up en de verschillende stages maakt het noodzakelijk knopen door te hakken. En dat is geen gemakkelijke opgave. Bij  de grote Family Stage is bijvoorbeeld Aly & Fila furore aan het maken. Het publiek, dansend en lachend, wordt getrakteerd op een heerlijk upliftende set, die regelmatig beroep doet op de aanwezige handen en armen, die vervolgens hoog de lucht in reiken.

Ward van W&W krijgt daarna de missie de stijgende lijn door te trekken en doet dat met een knallende mix van trance en house, die goed in de smaak valt bij het publiek. Zo passeren recente hits als hun eigen productie Thunder, Hardwell’s Apollo en Martin Garrix’ Animals de revue en laten de massa flink zweten, terwijl het zonnetje eindelijk zijn opwachting maakt en flink begint te schijnen.

Wie op dat moment behoefte heeft aan een hoger aantal beats per minuut kan zijn of haar hart ophalen in een van de tenten (Grotesque, 10 Years Armada of Global Grooves). Deze stages worden goed bezocht, maar het is nergens zo druk dat men niet kan dansen en dat is erg prettig. Onderweg naar de sanitaire en culinaire voorzieningen – waarvoor de organisatie overigens ook een dikke pluim verdient – lokken de draaikunsten van RAM ons naar de Grotesque-stage, waar de beste man een ongelofelijk goede performance neer aan het zetten is. Genieten geblazen, terwijl we luidkeels meezingen met tracks als Oceanlab’s Satellite en Gareth Emery’s Sanctuary.

Het aantal goede performances en sets blijken niet op twee handen te tellen. Max Graham, Alex M.O.R.P.H., Andrew Rayel en vele andere namen maken er een feest van om niet gauw te vergeten en de tijd vliegt dan ook als een malle voorbij. Voor men er erg in heeft slaat de klok negen uur en dat betekent als de wiedeweerga vliegen naar de Family Stage, waar Markus Schulz de dag een passende afsluiting zal geven. En ook nu overtreft hij weer alle verwachtingen met een sublieme set vol krakers als Tempted en Nothing Without Me. Terwijl de donkere lucht verlicht wordt met knallend vuurwerk, perst Markus (traditiegetrouw) met een van zijn grootste hits, The New World, het laatste beetje danssap uit het lichaam van de intens gelukkige bezoekers.

En zo komt er een einde aan een onbeschrijfelijk, sfeervol en uitstekend georganiseerd evenement, dat niet meer weg te denken is uit het huidige festivallandschap. Voldaan gaan we richting het thuisfront, om de volgende dag wakker te worden met een enorme after-EF-dip. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

txt Patrick Kannberg
imgs Marcel Meijer Electronic Family 2013

Advertentie
Party Tips