Features + Evenementen
Report TomorrowWorld || ID&T begint zegetocht in Amerika

Report TomorrowWorld
ID&T begint zegetocht in Amerika

09 oktober 2013

In Nederland zijn meerdaagse festivals inclusief camping al jaren de normaalste zaak van de wereld. In Amerika staat dit fenomeen nog in de kinderschoenen. Wij stuurden onze Amerikaanse reporter voor het eerst in zijn leven naar een meerdaags festival, en wel het door ID&T georganiseerde TomorrowWorld. Lees hier zijn verslag en bekijk de adembenemende foto's.

Chatahoochie Hills
TomorrowWorld, De eerste Amerikaanse editie van het legendarische jaarlijkse TomorrowLand festival in België was het perfecte einde van het festivalseizoen. Honderdduizenden Amerikaanse fans reisden af naar de enorme vlakte Chatahoochie Hills vlakbij Atlanta, Georgia om hun favoriete dj’s aan het werk te zien. Dreamville, de magische verblijfplaats voor de bezoekers, bestond uit tenten zover je kon kijken. Mensen dronken, dansten en maakten nieuwe vrienden gedurende het hele weekend.


Productie
De productie van TomorrowWorld is van het hoogste niveau en voldeed ruimschoots aan alle verwachtingen. De Mainstage van het festival zag de terugkeer van the Book of Wisdom, het hoofdpodium van TomorrowLand 2012. De vuurwerkshows waren voortreffelijk en alle verschillende podia zagen er bijzonder goed uit. Mijn persoonlijke favorieten waren Stage 1, welke ‘The Deep End’, ‘Fools Gold Clubhouse’ en ‘Mad Decent’ als host hadden, en Stage 3 met ‘It’s a Trap’, ‘Anthem’ en ‘Dirty Bird’ in het programma. De trance stage, welke op vrijdag gehost werd door Ferry Corsten’s ‘Full On’ en op zondag door ‘Trance Addict’ was te klein voor zulke grote trance namen. Er konden nauwelijks duizend man in de kleine circle arena.

Dreamville was fantastisch ingedeeld met mooi vormgegeven lanen, die ook wel ‘people highways’ werden genoemd, met in het midden een grote promenade waar je kon meeten met vrienden en een kopie van de Daily Dreamville kon ophalen. De douches en wc’s werden goed schoon gehouden en het water was altijd warm en verfrissend. Dreamville had zelfs een eigen shopping center waar mensen festivalattributen, kampeerspullen, eten, drinken en kunst kon kopen. Ook was er de mogelijkheid om je telefoon op te laden. Het enige dat naar mijn mening niet aanwezig was, was een merchandise stand. Man, wat hadden ze daar geld aan kunnen verdienen.

Ook al werd het koud en nat gedurende de avonden, het festivalgevoel bleef vijf lange dagen overeind. Ik was nog nooit eerder naar een meerdaags festival met een camping geweest en terwijl het vrijwel onmogelijk was om te slapen, het is zeker een ervaring die iedere festivalfan eens in zijn leven dient te ervaren.

De muziek
De line-up van TomorrowWorld was ongelofelijk divers. Er waren ontzettend veel verschillende artiesten, zodat er voor iedereen wel wat wils was. Veel mensen op het festival konden voor de eerste keer kennis maken met elektronische dansmuziek, en de meer doorgewinterde houseliefhebbers deden zich vooral tegoed aan de muziek van nieuwe en opkomende producers en dj’s bij de kleinere stages.

Ik hoorde veel fijne sets van artiesten als; Justin Jay, Norin & Rad, Justin Martin, Art Department, Autoerotique, Revolvr, W&W, Axwell, Paper Diamond, BT en Armin van Buuren die allemaal goed presteerden en het hele spectrum van verschillende soorten dansmuziek speelden.

De veelzijdigheid van een festival
Persoonlijk heb ik het meeste genoten van Paper Diamond, Justin Martin, Axwell en Armin van Buuren. Justin Martin’s deephouse set temidden van de Taj Mahal geïnspireerde Stage 1 was fenomenaal. De langzamere, voortstuwende baslijnen die zijn set kenmerkte, gaven een groovy dimensie aan het weekend dat meer was dan alleen de ‘vuisten in de lucht EDM’ die te horen was op de Mainstage.

Axwell presteerde eveneens erg goed op de Mainstage. De passie in zijn stem is goed te merken wanneer hij na een paar nummers de microfoon pakt. Hij draaide veel Swedish House Mafia materiaal, met ‘Don’t You Worry Child’ als absoluut hoogtepunt.

Armin van Buuren zorgde voor het hoogtepunt van het weekend. Het vuurwerk tijdens zijn show, gecombineerd met lasers, licht en zijn kenmerkende trancesound was het perfecte einde van een perfect weekend. Armin bewees wederom nooit teleur te stellen.   

Into the Winter
Het festivalseizoen is tot een goed einde gekomen, en nu is het tijd om te dagdromen over de mooie momenten die we samen hebben beleefd in de zomer. TomorrowWorld heeft met deze eerste editie een belangrijke bjdrage geleverd aan het steeds groter groeiende EDM landschap in de States en heeft zich direct in de harten genesteld van het Amerikaanse publiek. Nu begint het lange wachten tot volgend jaar.

txt Christian DiPietrantonio
imgs TomorrowWorld archief 

Advertentie
Party Tips