Features + Evenementen
RIO op buitenlands avontuur || Latinhouse gaat groot

RIO op buitenlands avontuur
Latinhouse gaat groot

01 maart 2013
De meeste kennen het verhaal van de animatiefilm RIO: het schattige blauwe vogeltje dat leert vliegen en op zoek gaat naar zijn vriendjes. Toen organisator V-Jay Badri van Sexy Events deze film zag ontstond het idee voor zijn nieuwe concept. Hij creëerde een wereld waarin een jongen door zijn dj-vrienden op avontuur wordt meegenomen en ze samen op zoek gaan naar (inter)nationaal succes. Die jongen is Jay da Silva en met zijn vrienden is een jaar geleden zijn avontuur begonnen op het feest RIO.

Het begin van RIO
De Sexy Events-organisator vertelt dit in een exclusief interview met Dance.nl. Na het bedenken van het concept RIO, de vaste dj Jay da Silva en het bekend maken van het event ontstond er binnen no time een hype rond zijn exotische latinhouse feest. Met een uitverkochte eerste editie in The Sand werd meteen duidelijk dat RIO een blijver was. V-Jay: “De eerste editie was de leukste. Het was toen heel spannend of we mensen konden interesseren voor RIO. Maar dat lukte al heel snel.”

Verjaardag in The Sand
We zijn nu precies een jaar verder. Met vier feesten in The Sand, een strandeditie in Bloemendaal en twee party’s in het buitenland kunnen we concluderen dat RIO een echte hit is. DJ Jay da Silva is gegroeid tot bekende dj en komt nog steeds nieuwe vrienden tegen met wie hij op zaterdag 9 maart het éénjarig bestaan van RIO viert.

Omdat het carnaval in Rio de Janeiro net geweest is, is er gekozen om deze editie in het teken te laten staan van dit bekende festival. Op die manier kunnen mensen die de Braziliaanse sfeer willen proeven dit feest uitbundig vieren in The Sand. Zoals de bezoekers gewend zijn van RIO zullen er deze avond weer veel extra’s zijn. V-Jay: “Elke editie hebben we uitgepakt met entertainment en decor, maar tijdens dit feestje kan je echt alles verwachten, van dansers tot confetti en mooie decors. We voegen alles toe, we maken er echt een verjaardag van!”

Het avontuur gaat verder
Na het feest op 9 maart slaat RIO zijn vleugels uit en gaat het feest, samen met Jay da Silva en zijn vrienden, de wereld veroveren. De start van dit avontuur vindt plaats op 6 april in Mauritius en wordt gevolgd door een reeks aan feesten in onder andere Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Suriname. Vanaf juli komt daar nog de zomertour in Europa bij met landen als Spanje, Portugal en Italië.

V-Jay is blij verrast dat er zoveel aanvragen vanuit het buitenland komen. “Toen ik RIO bedacht was het doel een kleine artiest (Jay da Silva) groot te maken. Doordat zijn mixen nu wereldwijd te horen zijn, ontdekken steeds meer andere landen zijn muziek en het feest RIO. Dat is de reden dat er veel vraag naar het concept is.”

Road to RIO
Het is V-Jay’s droom om ooit met zijn feest in Rio de Janeiro te staan. Met de vele aanvragen vanuit Brazilië zit dat er dik in. “We hebben een goede zet gemaakt met RIO, het is iets wat de komende jaren alleen maar groter wordt.”
Een belangrijke factor hierin zijn de Braziliaanse artiesten die op de feesten van RIO hebben gestaan. En dat niet alleen, RIO kan binnenkort ook meeliften met de hype rond het aankomende WK en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Brazilië.

Daarom verandert de naam RIO binnenkort in ‘Road to RIO’, vertelt V-Jay. “We gaan inspelen op de hype naar het WK en de Spelen toe. Over een tijd verwacht ik dat iedereen die het woordje RIO hoort deze niet alleen linkt aan Rio de Janeiro, maar ook zal associëren met het feest.”

Maar voordat ‘Road to RIO’ van start gaat is het op zaterdag 9 maart tijd voor het verjaardagfeestje. V-Jay kijkt al erg uit naar het feest en de volgende dag: “Voor mij is het hoogtepunt altijd de dag erna. Als ik dan lees dat mensen het leuk hebben gehad en aan het nagenieten zijn weet ik dat de avond een succes was.”

RIO the party vindt plaats op zaterdag 9 maart in The Sand in Amsterdam.


txt Sharon Martens
imgs Lody Stomp / Cybersuite Casting

Advertentie
Party Tips