Features + Interviews
Sexy on the Beach met DJ Jean

Sexy on the Beach met DJ Jean

22 mei 2010
Op zondag 6 juni staat er weer een leuk feestje gepland in de agenda van beachclub Vroeger, namelijk Sexy on the Beach. De line-up is om van te smullen, en wie op deze editie zeker niet mag ontbreken is DJ Jean. De drukbezette dj die zo rond de vijf tot tien feesten per week draait, moet op dit moment even gas terug nemen. Hij ligt namelijk met een gebroken voet op bed. Hij hoopt snel herstelt te zijn om van Sexy on the Beach een sensationeel feest te maken. Toch maakt hij tijd vrij voor een interview met Dance.

DJ Jean draait al een tijdje mee en mag zich tot één van de populairste dj’s van Nederland benoemen. Zelf noemt hij zich ‘een gepassioneerde en gekke dj’. Zijn carrière begon in 1989, toen hij de Nederlandse mix- en scratchkampioenschappen won. Naast het draaien in de meest exclusieve clubs, draait hij ook regelmatig op de radio. SLAM FM is op dit moment de gelukkige, want op vrijdag- en zaterdagnacht ga je knallend het weekend in met het radioprogramma verzorgt door niemand minder dan DJ Jean himself.

Binnenkort schittert hij op het strand van Bloemendaal tijdens het altijd populaire Sexy on the Beach. DJ Jean draait momenteel voor verschillende soorten publiek. Voor het jongere publiek en voor het strandpubliek vanaf 25 plus. Het publiek kan tijdens dit vette feest iets minder commerciële platen van hem verwachten. “Het zal de feestgangers steviger in de oren klinken dan wat ik normaal gesproken draai voor de nieuwe uitgaansgeneratie, de zestien- en zeventienjarige. Zij zitten wat meer in de dirty house en hiphop sferen. Bij dit soort feesten draai ik altijd iets meer uptempo, wat meer pompend.”, aldus Jean.

DJ Jean, toentertijd nog gewoon Jan Engelaar, heeft een studie Middelbaar Economisch Administratief Onderwijs gevolgd. En ook heeft deze stoere man twee jaar in het leger gezeten. “Toen ik mijn ouders te kennen gaf fulltime dj te willen worden was het wel even slikken voor hen. Zij zagen het meer als hobby, omdat het heel lastig is om in ‘het wereldje’ binnen te komen. Maar in de loop der tijd stonden ze voor de volle 100 procent achter mij.” Deze man heeft zich dus goed bewezen en is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de dj wereld.

Dance vroeg DJ Jean wat hij voor tips kan geven aan mensen die dj willen worden: “Geen, de dj wereld zit momenteel overvol, je moet er rekening mee houden dat het niet makkelijk is om er je geld mee te verdienen. Zie het vooral als een leuke hobby en niet te geforceerd als beroep en om van te leven. Het kan wel, maar ga er niet van uit.”

Energie genoeg rondom DJ Jean. Waar haalt hij die energie toch vandaan met zijn drukke weekschema’s? “Dat gaat eigenlijk vanzelf.”, vertelt Jean. “Ik voel én ben echt een dj in hart en nieren, al van kinds af aan. Ik heb heel veel plezier in wat ik doe en dat geeft mij veel energie”, vervolgt hij. Wanneer er in zijn overvolle agenda een gaatje vrij is, wat vrij weinig voorkomt, dan houdt Jean ook zelf wel van een feestje. “Ik ga soms naar presentaties in discotheken of naar besloten feestjes en housefeesten. Maar ook voor een kroegentocht met vrienden op het Leidseplein ben ik altijd in”. Verder is hij veel te vinden in de sportschool, vindt hij het heerlijk om aan zijn boot te knutselen of in zijn sportwagen te blazen en om lekker uit eten te gaan. Een echte levensgenieter dus.

Op de vraag of er ook minder leuke dingen aan het vak zitten, antwoordt Jean: “Wat ik als minder leuk zou kunnen bestempelen is dat het niet de echte wereld is. Een fictie wereld, een soort circus. Maar als je dat op de juiste manier weet in te schatten, dan maakt dat verder niet uit.”

Een droom van Jean is om net als tien jaar geleden weer eens de wereld over te gaan. Hij is druk bezig om dit te verwezenlijken. “Ik zou internationaal wel weer wat meer voet aan de grond willen krijgen, een tweede wereldtour, dat lijkt me te gek!”

txt Sanne Berlemon & Stéphanie Heijkoop
imgs Anna Agency
Advertentie
Party Tips