Features + Interviews
Sidney Samson droomt nog rustig verder

Sidney Samson droomt nog rustig verder

19 maart 2010
Hij is één van Nederlands meest talentvolle deejays en wordt in het buitenland geroemd om zijn funky sound die het best valt te typeren als een mix tussen latin, uprhtyhm beats with a techno dip and a percussion touch! Sidney is nog net geen 30, maar toch heeft hij al zoveel bereikt dat hij met recht één van de headliners genoemd mag worden tijdens de grand opening van Beachclub Vroeger in Bloemendaal! We vroegen hem alvast het hemd van het lijf voordat de lente en, voordat je het door hebt, de zomer dan écht gaan beginnen!

Op eerste Paasdag ben jij één van de gelukkigen die Beachclub Vroeger mag gaan openen voor een hopelijk onvergetelijke, hete zomer. Hoe lang ga je draaien en wat kunnen we van je verwachten?
"Ik draai een uur lang en je kunt een show vol energie verwachten!"

Heb je nu al de zomer in je bol?
"Nee, nog niet! Het is nog veel te koud. In januari was ik in Australië, daar was het zomer, dat weer mis ik wel, maar het zal niet heel lang meer duren voordat hier de lente begint, dan kom ik al snel in de ‘summer mood’."

Waar ben je deze zomer zoal te vinden? Zowel als deejay als eventueel privé? Ga je zelf ook naar festivals of party’s om te feesten of is het vooral werken wat de klok slaat?
"Echt overal, te veel om allemaal op te noemen. Ibiza, Los Angeles, Las Vegas, Lissabon, Stockholm, Kreta, Parijs, Corsica, Londen en zelfs Reykjavik om er een paar te noemen. Ik heb nooit tijd om ‘privé’ een festival te bezoeken. Mijn agenda zit zo vol dat ik soms familie-etentjes moet laten inplannen in mijn agenda."

Je bent nog maar jong, toch heb je al immens veel bereikt. Zijn al je dromen tot op heden uitgekomen?
"Nog niet al mijn dromen, maar ik ben wel al heel ver. Geweldig dat ik op relatief jonge leeftijd al zoveel heb bereikt. Maar er moet ook altijd wat te wensen overblijven natuurlijk!"

Een keur aan buitenlandse grootheden uit de dancescene bewondert én volgt jou. Komen er samenwerkingsverbanden aan met één van deze fans?
"Ja! Maar ik kan nog geen namen noemen. Houd mijn website en Facebook fanpage in de gaten…"

Zou je ooit een eigen avond in Ibiza willen en dit het liefste solo willen doen of met andere goede vrienden of collega’s?
"Jazeker én het begin is er! Want deze zomer draai ik een aantal keer in de Pacha op Ibiza. Op 4 juni draai ik er met Basement Jaxx. En wanneer het zover is dat ik mijn eigen avond heb, wil ik dat zeker met mijn vrienden en collega’s doen."

Bijna iedereen is tegenwoordig aan het experimenteren geslagen, met veel cross genres tot gevolg en muziekstijlen die niet onder één noemer vallen. Vind je dat een positieve ontwikkeling die typerend is voor deze periode of is het volgens jou juist van alle tijden?
"Het is iets van alle tijden, alleen tegenwoordig wordt er meer nadruk op gelegd en wordt het echt benoemd."

Waar draai je in Nederland het liefste en hou je van massale, commerciële gelegenheden of juist meer van de intieme feestjes?
"Het liefst sta ik op grote festivals voor een uitzinnig publiek, maar ik kan zeker ook kleine intieme feestjes waarderen waar ik dicht bij het publiek sta. Het is leuk om dat af te wisselen!"

Sidney Samson staat zondag 4 april op de Grand Opening van Beachclub Vroeger in Bloemendaal.


txt Fabienne Robben
Advertentie
Party Tips