Features + Interviews
Sister Bliss || Terug naar de dansvloer

Sister Bliss
Terug naar de dansvloer

04 april 2013
Voordat ze furore maakte met Faithless was Sister Bliss al een gewaardeerd dj. Nu de wereldberoemde Britse dance-act is gestopt pakt de toetseniste de draad weer op met solo producties, dj-sets en een eigen label. “Mijn liefde voor de house is zo groot, ik ben er nog lang niet klaar mee”, aldus een enthousiaste Bliss.

Ok, ze deed tijdens die geweldige jaren met Faithless natuurlijk ook weleens een dj-optreden, daar bleef het echter bij. Sister Bliss (in Londen ook wel luisterend naar de naam Ayalah Bentovim) voelt het nu meer kriebelen dan ooit. “Ik doe ook een radioshow, ontvang wekelijks nog zoveel muziek die ik wil laten horen. Dat inspireert enorm. En ik heb een uitlaatklep nodig; ik heb nu voor het eerst geen grote tour staan, kan volledig mijn eigen plan trekken.”

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F79114833&show_artwork=true"></iframe>

Junk Dog Records
Sister BlissWat ze doet met de (door)start van eigen label Junk Dog Records, waar ze nu haar eerste soloproductie in tien jaar op uitbrengt (de in maart verschenen single Ain’t There). “Ik heb nog steeds wat te zeggen in de house”, aldus Sister Bliss. “Ik klink ook anders dan het grote geluid van Faithless, dit is meer basgedreven clubmuziek. Ik hoef geen grote klappers te maken, gewoon coole grooves! Aan de andere kant ben ik jarenlang onderdeel geweest van een bekende dance-act, ik heb met zoveel grote dj’s op het podium gestaan, die ervaring wil ik wel terugbrengen in mijn muziek.”

Zoals gezegd, dit is een doorstart. Sister Bliss draaide in de jaren 90 al en startte in ’96 ook al het Junk Dog label. “Ik zat te denken aan een naam voor mijn nieuwe label. Toen besefte ik ineens, ik heb er nog eentje! Die was ik destijds begonnen, vlak voordat Faithless doorbrak. Nu viel het helemaal op zijn plek om daar weer vol voor te gaan. Er staan op dit moment vijf releases in de planning, waaronder een collab die ik ga doen met Spaans dj Wally Lopez! Ja, het gaat niet alleen om dj’en, ik wil muziek uitbrengen, remixen, toeren met het label –alles is mogelijk.”

Faithless
Waarbij ze nog maar eens benadrukt níet in Faithless’ voetsporen te willen treden. “Ik word ook nog weleens in contact gebracht met trance of big room house –dat is niet mijn ding. Dat wil ik met dit solo-project ook duidelijk maken. Derrick May en Carl Craig zijn mijn helden, dat was met Faithless ook al zo. Ik bedoel, Insomnia was juist een hommage aan Detroit.”

En Maxi Jazz, die charismatische vocalist van de Britse hitmachine, heeft ze daar nog contact mee? “Oh ja! Ik was laatst nog bij hem thuis, op Jamaica. Hij is ook lekker bezig met muziek, maar in een heel andere hoek. Meer funky, jazzy dingen. Erg cool hoor, maar mijn hart heb ik jaren geleden al verloren aan de house. Hopelijk kan ik in deze snelle tijden toch mijn bijdrage leveren met een serie stijlvolle tracks, ik kan niet wachten om de clubs weer in te duiken!”

Sister Bliss' single Ain't There is nu uit op Junk Dog Records. Ze maakte ook een remix van Laura Mvula’s She, gratis te downloaden vanaf haar facebook pagina.

txt Nico van der Plas
imgs Sister Bliss archief
Advertentie
Party Tips